> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

The 16-year-old girl Jessica Watson is sai

时间:2024-04-18 16:34:11 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「The 16-year-old girl Jessica Watson is sai」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/467231.html
题目内容:

The 16-year-old girl Jessica Watson is said to be the youngest person to sail non-stop alone around the world. But her record has been questioned because someone thought that she has not sailed far enough. She will also not be recognized by the World Speed Sailing Record Council, as it was too dangerous for someone under 18 years old.

Ms Watson sailed into Sydney port on Saturday, seven months after leaving on a hard voyage. Family, friends and Australian Prime Minister Kevin Rudd have gathered to greet her. Thousands of well-wishers waited at the port and watched from boats as Ms Watson sailed her pink, 10m boat over the finishing line. Many more Australians watched the event broadcast live on television. Watson said she was just an “ordinary girl who believed in her dream”.

Ms Watson left Sydney on 18 October, despite that some people disagreed her plan. Watson traveled northeast through the South Pacific and across the equator (赤道), south to Cape Horn at the tip of South America, across the Atlantic Ocean to South Africa, through the Indian Ocean and around southern Australia. The route took her through some of the world’s most changeful waters, and she battled through huge storms and suffered seven accidents of her boat.

People around the world have followed Ms Watson’s adventures on her blog, which she has daily updated (更新). On her blog, she wrote down beautiful sunrise over seas, the excitement of meeting a blue whale and the bright, terrible sight of a shooting star flying across the night sky above her boat. Ms Watson has reportedly sold her story to a news company for $700,000. She is planning to write a book on her experience.

小题1: Which of the following oceans didn’t Ms Watson cross through in her voyage?

A.The Pacific Ocean

B.The Atlantic Ocean

C.The Indian Ocean

D.The Arctic Ocean.小题2:Ms Watson’s voyage will NOT be considered an official world record mainly because ____.

A.no one can prove that her route was dangerous enough

B.she hasn’t applied for the record

C.girls are not allowed to take part in the dangerous sports

D.teenagers re not encouraged to take such a dangerous adventure小题3: We can make a conclusion from this passage that Watson ____.

A.would make another voyage for money

B.made the world round voyage for money

C.had no way to communicate with others during the voyage.

D.is so confident and brave that she could overcome troubles on her own小题4:All the following can be inferred from this passage EXCEPT that ____.

A.her book about her voyage is a best seller

B.people in Australia had much interest in her voyage

C.she spent more than 200 days alone at sea

D.people have different attitudes towards her voyage

最佳答案:

小题1:D

小题1:D

小题1:D

小题1:A

答案解析:

小题1:细节题:文章第三段提到ABC三项,就是没有D项。

小题1:细节题:从第一段的最后一句话:She will also not be recognized by the World Speed Sailing Record Council, as it was too dangerous for someone under 18 years old. 可知这个活动对年轻人来说太危险。选D。

小题1:推理题:从第三段的句子:Ms Watson left Sydney on 18 October, despite that some people disagreed her plan.可知她很自信,勇敢。选D

小题1:从第一段得知D项不正确,第二段得知B项正确,从这句话Ms Watson sailed into Sydney port on Saturday, seven months after leaving on a hard voyage. Family, 可知C项正确,所以选A

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。