> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

When Charles Strattion was five, he stoppe

时间:2024-04-18 16:12:37 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「When Charles Strattion was five, he stoppe」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/466963.html
题目内容:

When Charles Strattion was five, he stopped growing. His mother took him to see the famous showman, P.T.Barnum, and thought a small person would be the perfect addition to his show. He hired Charles’ parents along with him, and they traveled around the world together.

He gave the two-foot-tall Charles a new name, general Tom Thumb. He taught Tom how to sing, dance, act, and tell jokes. When he felt Tom was ready to perform on stage, he made up ads. To stir up great interest, he said that Tom was eleven years old and had come from England.

During the show, Tom fought battles pretendedly with tall people. He also danced upon a wooden plate held by a person who was eight feet tall.

Tom’s act was very popular and brought in a lot of money. By the time Tom was an adult, he had grown very rich. He had become a billionaire at the age of twenty-five.

Fortunately for Tom, Mr. Barnum added more little people to his show, and Tom became lucky in love as well. One of the little people was Lavinia Warren, a school teacher. Tom was able to win her love, and they married.

The ceremony and reception were the talk of the town. They were attended by many rich and famous people and by about two thousand guests. Crowds filled the streets of New York to have a look at their tiny wedding carriage. The couple even met with President Abraham Lincoln on their honeymoon, just before going to live in Tom’s house in Connecticut.

Their wedding, which took place during the Civil War, provided a welcome escape from the sad problems of war. Not willing to let this bit of sunshine fade, communities throughout the country sponsored “Tom Thumb” weddings. In these weddings, small boys and girls, all dressed up, went through marriage ceremony for fun.

小题1:“the talk of the town” means _________ .

A.they were in the newspaper

B.people spread mean rumors about them

C.they were the most popular things happening

D.they were discussed in a city meeting小题2:What does the author think about Tom Thumb’s wedding?

A.People gave it too much of their attention.

B.It helped people cheer up in a dark time.

C.It was funny and ridiculous.

D.Tom and Lavinia were stupid.小题3:Which of the following is the best clue to the fact that Tom was smart?

A.He became a billionaire at twenty-five.

B.He learned how to sing, dance, and act at a very young age.

C.He met with President Lincoln during his honeymoon.

D.He married a school teacher.小题4: It was very funny when Tom danced on a wooden plate held by a person who was eight feet tall because ________ .

A.the wooden plate would make it sound as if Tom were tap dancing

B.it made Tom feel taller

C.the eight-foot-tall man was the only tall person Tom trusted

D.the difference between them would make Tom look even smaller小题5:What does the author imply in the last paragraph?

A.Weddings always make people feel full of sunshine.

B.People are always disappointed during wartime.

C.Entertainment can serve an important purpose.

D.People should be married even if they are small.

最佳答案:

小题1:C

小题1:B

小题1:B

小题1:D

小题1:C

答案解析:

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。