> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

Misery and setbacks are not always as terr

时间:2024-04-18 15:14:43 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「Misery and setbacks are not always as terr」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/466230.html
题目内容:

Misery and setbacks are not always as terrible as one imagines. Hard times can offer new ways of looking at life that would otherwise never be known. And, if you are a writer, this can be the source of much of your success.

Popular British author, Charles Dickens' (1812-1870)family could hardly make ends meet. They could only afford to send one of their six children to school. Dickens was not that child. His parents chose to send a daughter, who had a talent for music, to an academy. Then at the age of 12, Dickens' life took another turn for the worse.

His father, a clerk, was placed in prison for unpaid debts. And, being the oldest male left at home, Dickens took up work at a factory. His horrible experience there became the fuel for his future writing. His father was freed three months later and inherited a small amount of money. Dickens was then sent to school.

From 1836 to 1837, he wrote a monthly series of stories. Thus the Pickwick Papers, came into being, which brought fame to the 23-year-old man.

Throughout his career, Dickens covers various situations in his novels. He wrote about the miserable lives of the poor in Oliver Twist, the French Revolution in Tale of Two Cities, and social reform in Hard Times. He also wrote David Copperfield, a book thought to be modeled on his own life.

“I do not write bitterly or angrily: for I know all these things have worked together to make me what I am,” he once said. His difficult childhood did indeed shape the person he became, as well as his writing career. There are shades of young Dickens in many of his most beloved characters, including David Copperfield and Oliver Twist.

Like the author, all these characters come from poor beginnings and are able to rise above their setbacks and achieve success. “Minds, like bodies, will often fall into an ill-conditioned state from too much comfort,” he once wrote. On June 9th, 1870, aged 58, Dickens died, leaving one unfinished work.The words on his tombstone read: “He was a sympathizer to the poor, the suffering and the oppressed, and by his death, one of England's greatest writers is lost to the world.”

小题1:The book that first called public attention to Dickens was ______.

A.the Pickwick Papers

B.Oliver Twist

C.Tale of Two Cities

D.David Copperfield小题2:The phrase “shades of” in bold means “_____”.

A.various shapes of

B.situations of

C.different experiences of

D.reminders of小题3:How did Dickens see his childhood?

A.He felt grateful for it.

B.He felt it a pity that things weren’t in his favor.

C.He loved writing about it.

D.He chose to forget the bitterness about it.小题4:From the story, we can see Dickens’ attitude towards an easy life is ______.

A.to enjoy it

B.to hate it

C.not to abandon yourself to it

D.to work hard for it

最佳答案:

小题1:A

小题1:D

小题1:A

小题1:C

答案解析:

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。