> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

A young man applied for a job as a farmhan

时间:2024-04-18 14:37:51 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「A young man applied for a job as a farmhan」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/465766.html
题目内容:

A young man applied for a job as a farmhand. When the farmer asked for his qualifications(资历), he said, “I can sleep when the wind blows.”

This puzzled the farmer. But he liked the young man, and hired him.

A few days later, the farmer and his wife were awakened in the night by a violent storm. They quickly began to check things out to see if all was safe from damage. They found that the doors of the farmhouse had been safely fastened, and a lot of wood had been set next to the fireplace.

The young man slept soundly.

The farmer and his wife then looked at their property (财产) carefully. They found that the farm tools had been placed in the storage room, safe from the bad weather. The tractor had been moved into the garage. The barn was properly locked. Even the animals were calm. All was well.

The farmer then understood the meaning of the young man’s words, “I can sleep when the wind blows.”

The farmhand did his work loyally. When the sky was clear, he had prepared for the storm in case it broke. So when the wind blew, there was no need for him to be afraid. He could sleep in peace.

小题1:The underlined word “fastened” in Para. 3 can be replaced by ______.

A.closed

B.damaged

C.taken

D.moved小题2:From the passage, we can learn that ______.

A.at first the farmer understood his words well

B.the young man was awakened in the night by a violent storm

C.the young man had prepared for the storm before it came

D.the young man was too sleepy to wake up in the night小题3:The best title for this passage is ______.

A.Sleeping in peace through the storm

B.A violent storm

C.A young man and his dream

D.A clever farmer小题4: Which of the following proverbs can best explain the story?

A.Lookers-on see more than players

B.Two heads are better than one

C.A stitch(针)in time saves nine

D.No man can do two things at a time

最佳答案:

小题1:A

小题1:C

小题1:A

小题1:C

答案解析:

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。