At the end of eight grade, our class went
时间:2024-04-18 14:33:08 栏目:学习方法
题目内容:
At the end of eight grade, our class went to Washington, D.C. For a group of 14-year-olds, this was a big deal!
The first day was so tiring; we could hardly remember where we were and what we were seeing. The next morning, we were off to see monuments (纪念碑),starting with Washington, Lincoln and Jefferson. We walked along the paths through trees. Then the Wall came into view—the Vietnam Veterans Memorial.
As I moved slowly closer to the Wall, I heard a bagpipe(风笛)in the distance, which seemed to show respect to the lives lost in the jungles of Vietnam .
We continued walking and felt surprised at the number of names carved in the black stone. I was determined to find a soldier with my last name, but my hunt was stopped when a man caught my eyes. He was kneeling(跪着) at the Wall, a single rose at his feet. His head was bowed and he was rubbing his fingers over one name. I thought how sad he was, and then moved on .
After a few minutes I found one with my last name, but my eyes returned to the kneeling man. He was still rubbing his fingers over the same name. He never knew I was watching him, lost in deep sorrow. It was time for me to leave the kneeling man and the Wall. On the way home, I couldn’t help thinking of the kneeling man and his sad face. I wasn’t sure of the effects of war before, but at that moment I realized how much that man suffered from losing his loved one. Maybe he was the only one of so many families who experienced the same .
I never knew the full effects of war until I saw that man. I only know about war from history classes. The kneeling man taught me more about war and the effects it has on people than any history book .
小题1:Which of the following makes the author feel the suffering that war brings to human beings?
A.The kneeling man.
B.The sound of a bagpipe.
C.The number of names carved in the stone.
D.The jungles of Vietnam.小题2:The man continued to rub his fingers over the name probably because_____.
A.he found it covered with dust
B.he missed the loved one who died in a war
C.he intended to remove it completely
D.he recalled the fierce war he fought in小题3:What did the author learn from the trip?
A.How fierce war is in history.
B.How people remember those who died in wars.
C.What bad effects war had on many families.
D.What we should do to prevent war.小题4:According to the last paragraph, the author probably thinks that _____.
A.he should have studied history hard in class
B.history books don’t tell readers the truth
C.there is more in history than books tell us
D.the kneeling man should be a history teacher
最佳答案:
小题1:A
小题1:B
小题1:C
小题1:C
答案解析:
略
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅