> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

A few months ago I was at a bus stop in to

时间:2024-04-18 14:13:57 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「A few months ago I was at a bus stop in to」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/465464.html
题目内容:

A few months ago I was at a bus stop in town in the evening. The bus came on time and I took the window seat. The bus route was by the seashore and I was enjoying the breeze (微风) while watching the sea waves. After a few minutes the bus made its next stop. A young boy and a girl got on. They were standing on my left when the bus pulled off. I looked at them curiously and realized that all the window seats were occupied (占据). They could sit but not together. Suddenly a different wave passed through my body and my inner mind gave me the advice to get up. I got up and offered them my seat. The young lady smiled kindly and said thanks. I occupied another seat and we parted our ways. I don’t remember whether I got off the bus before them or not.

Months passed by. Suddenly one day while I was standing at the same bus stop waiting some time for the bus to arrive I heard a voice.

“Excuse me, Uncle.” I looked in the direction of the voice. It was a beautiful young lady.

Puzzled, I said, “I do not recognize you.”

She said, “Do you remember you gave us your window seat?”

Puzzled, I said, “Maybe, but what is so great in that?”

She said, “If you had not given your seat that day, perhaps I would have not sat with my friend. By sitting together it helped us bridge a misunderstanding that had been between us forever. Do you know we are getting married next month?”

“Good! God bless both of you,” I replied.

The young lady again said thank you and went on her journey. I realized the importance of giving that day.

小题1: Why were the young boy and the girl standing on the bus?

A.Because they wanted to enjoy the sea view.

B.Because they couldn’t sit together.

C.Because there were no empty seats.

D.Because they preferred to stand.小题2: The underlined sentence in the first paragraph probably means that the author had a feeling that ______.

A.he wanted to do something special

B.the sea wave made him upset

C.a wave from the sea flooded him

D.he wanted to make a sea wave in his heart小题3:From the story, we can conclude that ______.

A.small things can create great happenings in life

B.it is giving rather than receiving that matters

C.offering one’s seat to others may win respect

D.we sometimes forget what happened in the past

最佳答案:

小题1:B

小题2:A

小题3:B

答案解析:

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。