> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

It is only during the last few years that

时间:2024-04-18 13:52:01 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「It is only during the last few years that」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/465182.html
题目内容:

It is only during the last few years that man has generally realized that in the world of nature a balance exists between all forms of life. No living thing can exist by itself: it is a part of a system (体系) in which all forms of

It is only during the last few years that
life are joined together. If we change one part of the natural order, this will in its turn almost certainly bring a bout changes in some other part.

The cutting down of forests reduces the supply of oxygen. The killing of weeds and insects by chemicals leads to the wide spread poisoning of animals and birds. The throwing of waste products into the ocean harm to life in the sea, while waste gases change the chemical balance of the atmosphere.

And so we could go on, adding more examples, until in despair (绝望) we might feel like giving up the struggle to control and keep within limits these harmful human activities. Man is very clever at changing the world around him to satisfy his immediate needs, but not so clever at looking far ahead, or at thinking about what the future results of

It is only during the last few years that
his action might be.

小题1:The first paragraph mainly tells us that __________.

A.everything in nature can’t exist without the help of human beings

B.no living thing can exist naturally

C.all living things in nature depend on each other

D.man has well known the importance of the balance for a long time小题2:The examples given in the second paragraph are used to prove that __________.

A.it is very important to protect forests

B.there are some living things which can exist all by themselves without change

C.all forms of life belong to a system in which all the part can be changed for one another

D.we cannot change

It is only during the last few years that
one form of life or matter without disturbing (扰乱) the balance of nature小题3:In the second paragraph the underlined word “atmosphere” means __________.

A.the production of chemical factories

B.the gas in the outer space

C.the mixture of gases that surrounds the earth

D.the health of the human body小题4:The third paragraph suggests that __________.

A.man shouldn’t think only about his immediate needs without enough thought on the future results

B.man is very clever in planning his distant future

C.man often feels that he has to give up in despair

D.man is always anxious to control and keep his actives within limits

最佳答案:

小题1:C

小题2:D

小题3:C

小题4:A

答案解析:

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。