World top-ranked badminton player Lin Dan
时间:2024-04-18 13:34:18 栏目:学习方法
题目内容:
World top-ranked badminton player Lin Dan said last Friday that he was a better player than Taufik Hidayat in the year of 2006 despite losing the Asian Games single title to the Indonesian Olympic champion.
“I have ranked No.1 in the world for two straight years and I think people can easily come to a conclusion on who is a better player for the whole year,” said Lin Dan, also known as Super Dan in the badminton world because of his marvelous performance in the sport.
Hidayat beat Lin 21-15, 22-20 to give Indonesia its second gold medal in Doha on December 9, retaining his Asian Games singles title and avenging(报仇) two losses to the badminton world champion.
Lin, 23, led China to the men’s team title after defeating Hidayat twice in three days, in the preliminary round and in the semifinals of the Asian Games.
In their third meeting, Lin came up against a better-prepared Hidayat than he had encountered previously.
Hidayat was cheered on by the noisy support from dancing and flag-waving Indonesian fans, who had converted the badminton arena into a national celebration even before the two players stepped on to the court.
There’s been a lot of acrimony(言语的刻毒) between Hidayat and Lin, who this year won the single title in the world championships after former champion Hidayat crashed out in the quarterfinals.
In Doha, Hidayat was quoted as calling Lin “arrogant” before the event began, but the two stars played down the rift.
“It’s no problem, we’re close friends,” said Hidayat. “The media fabricated it.”
Lin said last Friday in Beijing that he and Hidayat remain friends despite all the rumors.
“There is no problem between Taufik and me although we don’t talk to each other very much;” said Lin. “Media tends to make up things in order to make their stories juicy.”
26. What does the underlined word “fabricated” mean?
A. made up B. reported C. discovered D. found out
27. What is the relationship between the two players like?
A. They are only opponents.
B. Lin looks down upon Hidayat.
C. They both think they are friends.
D. The media has worsened the relationship between them.
28. Which of the following statements is true according to the passage?
A. Lin beat Hidayat in all the games of 2006.
B. Lin won the single title in the world championships in 2006.
C. Indonesian fans held a national celebration after the two players stepped ontothe court.
D. Hidayat beat Lin 21-15, 22-20 to give Indonesia its first gold medal in Doha on the ninth of December
29. This passage implies that____________________________.
A. Hidayat was in a better prepared condition than Lin in the Asian Games
B. Lin helped to win the men’s team title in the Asian Games of 2006
C. Both of them are the best badminton players in the world
D. Media tends to make up rumors
30. What is the best title for this passage?
A. Opponents Become Good Friends B. True Friendship
C. World Top-ranked Badminton Players D. Who Is a Better Player?
最佳答案:
小题1:A
小题2:C
小题3:D
小题4:C
小题5:D
答案解析:
略
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅