附加阅读题阅读短文,根据所读内容在表格的空白处填上适当的单词或短语,每空不超过三个单
时间:2024-04-18 12:54:33 栏目:学习方法
题目内容:
附加阅读题
阅读短文,根据所读内容在表格的空白处填上适当的单词或短语,每空不超过三个单词。
Effects of tourism
Nearly everybody likes traveling. Nowadays, tourism is becoming an indispensable industry in China. Moreover, our government has taken good measures to improve this new industry in recent years. For instance, many appealing scenic and historic spots have been explored. And therefore, thousands upon thousands of tourists around the world flood into China every year.
However, a coin has two sides. Advantages of tourism industry are always accompanied by disadvantages. Those who are in favour of tourism industry argue that our country can benefit a lot from it. On the one hand, we can introduce our splendid national culture to the world. On the other, we can increase our financial income. Additionally, tourism can help to promote the understanding and friendship among the peoples of the world.
The main reason why some people oppose tourism is that the masses cannot benefit from it, because too many tourists will lead to the higher prices of goods. Furthermore, it is also a danger to the environment, because too many tourists will bring more waste, which is difficult to deal with for the moment.
Anyway, as a rising industry, tourism has played its unique role in the development of China. China is a great country which is endowed with natural beauty and possesses historic relics. So for one thing, we should display our best to the world; and for another, we should take action to avoid any negative effects.
Effects of tourism
Tourism industry is ___1___.
The government is trying to _2____ this industry
More and more tourists __3___ China.
Argument ___4__
Introduce ____5____ to the world
___6__ financial income
Promote ___7___
Argument against tourism
The masses have ___8____
___9___ the environment
In conclusion
Show our best to the world
Take measures to prevent __10____
最佳答案:
1. rising 2. improve 3. visit 4. for tourism 5. splendid national culture 6. Raise 7. understanding and friendship 8. benefit a lot 9. Pollute 10. negative effects
答案解析:
略
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅