> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

I find it pleasant to be alone the greater

时间:2024-04-18 12:46:17 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「I find it pleasant to be alone the greater」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/464358.html
题目内容:

I find it pleasant to be alone the greater part of the time; to be in company, even with the best, is soon tiresome and wasteful, and I never found a companion so companionable as solitude (独处).

We are for the most part more lonely when we go abroad than when we stay in the meeting-rooms, for solitude is not measured by the miles of space between a man and his fellows.

The farmer, who can work alone all day without feeling lonesome, but must do something with others to get pleasure at night, wonders how the student can sit alone at night; he does not realize that the student, though in the house, is actually at work in his field and cutting his wood as the farmer was in his.

Society is commonly too cheap:We meet at very short intervals (间隔) ,not having had time to get any new value for each other; we meet at meals three times a day and give each other a new taste of that unpleasant old cheese; we live thick and are in each other’s way, and I think that we thus lose some respect for one another.

We have had to agree on a certain set of rules, called etiquette and politeness, to make this frequent meeting tolerable (可忍受的); certainly less frequency would be enough for all important and hearty communications between men.

It would be better if there were but one to live within a square mile, as where I live ,for as the value of a man is not in his skin, we need not touch him.

72.The writer uses the example of the farmer and the student to show that _____.

A.men need to do something for pleasure after their work.

B.men are not lonely when they are working.

C.solitude is necessary for a student.

D.people have different ideas of solitude.

73.When the writer says:“Society is commonly too cheap” he means that ______.

A.we meet not frequently enough so we don’t understand each other well.

B.we eat cheap food and live a simple life so we don’t feel very happy.

C.our lives are too regular for us to find any happiness in them.

D.people don’t have enough hearty communication to realize the value in others

74.The writer’s opinion on the value of a man is that _____.

A.it is made too low by the rules of etiquette and politeness.

B.it can be discovered through frequent physical touch.

C.it can be found in a man’s appearance.

D.it doesn’t lie in physical touch.

75.The writer almost believes that ______.

A.a student and a farmer have no idea of solitude.

B.the same life we live every day is the cause of man’s loneliness.

C.etiquette and politeness are rules that make frequent meetings tolerable.

D.less frequent meetings can make us more clear about the value of men.

最佳答案:

小题1:B

小题2:D

小题3:D

小题4:A

答案解析:

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。