> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

第二节:阅读下列材料, 从所给的六个选项(A、B、C、D、E、和F)中,选出符合各小

时间:2024-04-18 12:20:45 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「第二节:阅读下列材料, 从所给的六个选项(A、B、C、D、E、和F)中,选出符合各小」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/464047.html
题目内容:

第二节:阅读下列材料, 从所给的六个选项(A、B、C、D、E、和F)中,选出符合各小题要求的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。选项中有一项是多余选项。

The people below are all willing to offer help to those who needs help. After the description of these people, there is information about six voluntary jobs (A- F). Decide which place would be most suitable for the person(s) mentioned in questions 61-65 and then mark the correct number on your answer sheet. There is one extra paragraph about one job which you don’t need to use.

61.________Stephen: Last summer I went through a training program and became a literacy (文化知识) volunteer. When I began to discover what other people’s lives were like because they could not read, I realized the true importance of reading.

62.________ Ben: After graduation, I don’t want to apply for a job at once. Instead, I plan to spend one year to help those who need help most and try my best to improve their lives. You know, education is essential to poverty relief and at the same time I’ll get valuable experience for my future career.

63.________ Susan: I’m a girl from England and has studied French for years. I’m here in Beijing University studying Chinese. I like China as it is full of mysteries. So I hope the voluntary work will help me to get in touch with Chinese people and get to know about China. Although my study is busy, I can be free at night and at the weekends.

64.________Tim: Since I myself have overcome a lot of difficulties in my life, I understand young people’s problems and I know how to listen patiently to others and offer some advice. I’m working now in the daytime so I can only spend two to three hours a day at night to help others.

65.________Lisa: I burst into tears when I saw those children in a TV programme. What a sight. They are only bone and skin left. What’s worse, every day the children are dying because of lack of food. I realized how lucky I am with enough food and a good chance to get education. The summer vacation is coming and I hope I can do something for them.

A.As we know, the 2008 Olympic Games will be held in Beijing and many people from other countries will come to visit China. The taxi drivers in Dongfeng Taxi Company think the way to show kindness is to be able to greet the foreigners in their languages. They need someone who can teach them languages and the best time is at night when they are not so busy.

B.Tim is so addicted to on-line games that he cannot concentrate on his study like before. Now he often misses school in order to play games, and tells lies to his teachers and parents again and again. Though he realizes what he does is wrong, he just can’t stop it. How badly be needs someone’s help.

C.Marie, a 44-year-old single mother of three, has to walk two miles to the nearest supermarket twice a week because she doesn’t know which bus to take. What’s worse, since she does not know words, she can not write out a shopping list. Also, she can only recognize items by sight, so if the product has a different label, she will not recognize it as the product she wants.

D.“Helping hand” organization will hold an event to help the starving children in Africa. The event starts in August and those taking part in will go without food for 30 hours. In this way, it is expected that money will be raised for the poor children.

E.“Green Earth” cares a lot for the animals in danger. Still many people in the world don’t know much about the importance of animal protecting. This summer vacation a lot of events will be organized to call on people to live in harmony with our earth.

F.A group of young children in a remote village in southwest China are in great need of teachers. Because of the low salary, many teachers came and then went. The villagers hope to have a teacher who can stay for at least a year, because they know knowledge can make a difference to the children’s future.

最佳答案:

61—65 CFABD

答案解析:

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。