> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

This story is about a 92-year-old, short,

时间:2024-04-18 11:20:01 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「This story is about a 92-year-old, short,」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/463400.html
题目内容:

This story is about a 92-year-old, short, well-behaved and proud lady. She is fully dressed each morning by eight, with her hair fashionably done and makeup perfectly applied, even though she is totally blind. She is moving to a nursing home today. Her husband of 70 years recently passed away, making the move necessary.

After many hours of waiting patiently in the hall of the nursing home, she moved to the elevator, I provided a visual description of her tiny room, including the eyelet(观察孔) sheets that had been hung on her window.“I love it,” she stated with the enthusiasm of an eight-year-old girl having just been presented with a new puppy.

“Mrs. Jones, you haven’t seen the room yet. Just wait.” “That doesn’t have anything to do with it,” she replied. “Happiness is something you decide on ahead of time. Whether I like my room or not doesn’t depend on how the furniture is arranged, it’s a decision I make every morning when I wake up.”

“I have a choice; I can spend the day in bed recounting(叙述) the difficulty I have with the parts of my body that no longer work, or get out of bed and be thankful for the ones that do. Each day is a gift, and as long as my eyes open I’ll focus on the new day and all the happy memories I’ve stored away, just for this time in my life. Old age is like a bank account, you withdraw(收回) from what you’ve put in. So, my advice to you would be to deposit(储蓄) a lot of happiness in the bank account of memories. Thank you for your part in filling my memory bank. I am still depositing.”

小题1:Which is the direct reason for the lady’s move to a nursing home?

A.She is totally blind.

B.She can not dress herself any more.

C.She is 92 years old.

D.Her husband has passed away.小题2:When I described the room in which the lady would live, she was .

A.disappointed

B.angry

C.happy

D.sad小题3:From the third paragraph we can infer that .

A.the lady’s attitude towards life was positive

B.the lady wanted the furniture well arranged

C.the lady disliked the writer’s description

D.the lady decided to get up early every day小题4:The best title of the passage would be “”.

A.Life Is like a Bank Account

B.Saving More Money for Your Life

C.Life Is Full of Sorrow and Happiness

D.Coming Out from the Shadow of Life

最佳答案:

小题1:D

小题2:C

小题3:A

小题4:A

答案解析:

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。