I never got along well with Dad. But when
时间:2024-04-18 08:38:22 栏目:学习方法
题目内容:
I never got along well with Dad. But when he was dying, I set off for Nebraska to be with him and my family. I stopped for the night at a hotel with a pool, hoping a swim would relax me.
The pool area was empty as I walked into the still water. A man in a bathing suit appeared. He sat on the edge of the pool with his legs moving up and down in the water. He had dark hair and deep brown eyes and smiled. ‘Where are you going?’ he asked. When I told him something about my father, he asked how we got along. I tried to change the subject, but then for some reason, I told him everything.
Finally the man said, ‘Even with all the trouble, remember, your father still loves you.’ All at once, warm and clear childhood memories came flooding back: Dad running alongside my wobbling (摇摆的) bicycle, the proud hug he gave me at my high school graduation, his laugh when I caught him off guard with a tickle(挠痒). ‘Yes, I know he does love me,’ I heard myself say. And for the first time these years I believed it. The man left, leaving me alone with my comforting thoughts.
Back in my room, as I went to bed, I decided it was time to forgive(原谅) my father. Then I wished he’d forgiven me too. The phone bell woke me up at 3 a.m. My sister’s voice sent a shock (寒战) through me: Dad had just died. I had wanted to see him and make peace. But as my sadness grew, I remembered that the man by the pool had already brought Dad and me together.
64. From the passage we learn that the author __________.
A. didn’t know his father was seriously ill B. always thought highly of his father
C. lived in Nebraska far away from his familyD. was going to see his father
65. When the author was in the swimming pool, __________.
A. many other people were there, too
B. he talked a lot with the man by the pool
C. he greeted the man by the pool first
D. the man by the pool told him everything about his family
66. What made the author change his original(原始的)idea about his father?
A. That he was made to think of the fact that his father loved him.
B. That the man by the pool mentioned(提及) his interesting childhood.
C. That he remembered his father had taught him to ride a bike.
D. That he knew his father would leave him forever.
67. In the last paragraph, the author was sad that he __________.
A. hadn’t accepted the kind stranger’s advice
B. had no chance to make peace with his father
C. hadn’t respected his father when he was young
D. hadn’t stayed with his father before.
最佳答案:
小题1:D
小题2:B
小题3:A
小题4:B
答案解析:
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅