When I was a boy every holiday that I had
时间:2024-04-18 07:35:30 栏目:学习方法
题目内容:
When I was a boy every holiday that I had seemed perfect. My parents took me by train or by car to a hotel by the sea. All day, I seem to remember. I played on the sands with strange exciting children. We make sandcastles with huge yellow walls, and watched the incoming tide destroy them; we splashed each other in the water and shrieked with excitement. When the tide went out, we climbed over the slippery rocks and stared down at the fish and the seaweed in the rock-pools.
In those far-off days the sun seemed to shine constantly and the water was always warm. Sometimes we left the beach and walked in the country, exploring ruined houses and dark woods and climbing trees that overhung streams. There were always sweets in one’s pockets or convenient places where one could buy ice-creams. Each day seemed a life-time.
Although I am now an adult, my idea of a good holiday is much the same as it was. I still like the sun and the warm sand and the sound of waves breaking on the beach. I no longer wish to build sandcastles and I dislike sweets instantly, but I look forward to sitting down to a good meal and a bottle of wine in the evening.
I think, too, that I prefer spending my holiday abroad. I want to smell different smells; I want to see different kinds of trees, flowers and birds; and I also want to see people with different colored skins, wearing different kinds of clothes. Above all, I want to hear a different language spoken and listen to different musical rhythms from those I am used to.
But I still need my companions----not, of course, to play on the sands and eat ices with, but to drink with and talk to on warm moonlit nights.
Sometimes I wonder what my perfect holiday will be when I am old. All I shall want to do then, I expect, will be to lie in bed, reading books about children who make sandcastles with huge yellow walls, who watch the incoming tide, who make themselves sick on too many ices…
39.Where did the author mostly spend his holidays when he was young?
A.In the countryside. B.On the beach. C.In the mountains. D.On the sea.
40.What does the underlined word “shrieked” in Paragraph 1 mean?
A.shouted B.swam C.struggled D.surfed
41.What now interests the author as an adult is ____.
A.to enjoy a nice dinner B.to spend his holiday sunbathing
C.to chat with someone D.to experience a foreign culture
42.When the author grows old, he expects that ____.
A.he will read more books about children
B.he will lie in bed without worrying about anything
C.he will bring back wonderful childhood memories from a book
D.he will make sandcastles with his children
最佳答案:
小题1:B
小题2:A
小题3:D
小题4:C
答案解析:
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅