After years of study, I have known there a
时间:2024-04-18 06:22:35 栏目:学习方法
题目内容:
After years of study, I have known there are only two types of people in this world: those who get to the airport early and those who arrive when the plane is about to take off.
If there were any justice(公正)in this world, early-airport people would be rewarded for doing the right thing. And late-airport people would be punished. But early-airport people get ulcers(溃疡), heart attacks and bite their fingernails to the bone. Late-airport people almost don’t realize they are flying.
A guy of that kind once said, “Don’t hurry. If you miss your flight, it’s because God doesn’t want you to go.” This is clearly a guy who is never going to get an ulcer.
Early-airport people suffer another “name”. They are called exactly what they are -wimps(窝囊废). I know. I was an early-airport person for years. “My baggage will get on the plane first,” I told myself. Indeed it would, which made it the last baggage they took off the plane after landing.
Another strange thing: No matter how early I showed up, I was always told that someone had called two or three years ahead of me and asked for the best seat. I thought it was a trick. I thought there was someone in America who called every airline every day and said: “Is that wimp Simon flying somewhere today? If he is , give me his seat.”
After a lifetime arguing with my wife over whether I really have to pack 24 hours in advance and set the alarm clock four hours ahead, I have learned another fact about early-airport people and late –airport people:
They always marry each other.
小题1:We can learn from the passage that .
A.late-airport persons are often nervous
B.early-airport persons are always at ease during the flight
C.early-airport persons get their baggage first after the landing
D.late-airport persons always take things easy小题2: Paragraph 5 mainly wants to tell us that .
A.someone always plays tricks on the writer
B.the airlines usually fool passengers
C.early-airport persons always can’t get good seats
D.the service of airlines is very bad小题3:This passage is written in order to .
A.give readers tips about taking a plane
B.offer suggestions about having a good plane trip
C.express the writer’s anxiety about taking a plane
D.show people’s different attitudes toward catching planes小题4: It could be inferred that the writer’s wife is .
A.an early-airport woman
B.a late-airport woman
C.a hot-tempered woman
D.a sensitive woman
最佳答案:
小题1:D
小题2:C
小题3:D
小题4:B
答案解析:
略
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅