> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

Last year I had a wonderful experience. I

时间:2024-04-18 05:48:34 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「Last year I had a wonderful experience. I」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/459187.html
题目内容:

Last year I had a wonderful experience. I went on a student exchange to Japan. It was an exciting time of my life and I learned many things about the school system in Japan. I was in Grade 11, which is second year of high school in Japan, but I was younger than most of my classmates. That’s because Japanese children enter first year of elementary school (小学) in April following their sixth birthday. I started school when I was still five years old.

In Japan, Children attend elementary school for six years, where they study Japanese, arithmetic, science, social studies, music, crafts, physical education, and home economics (simple cooking and sewing skills). During their three years in middle school, English is added to this list. Most schools have access to computers and the Internet.

The classes in my school seemed rather big to me, around 30 students in a typical high school class. We ate lunch in the classroom, instead of a cafeteria and enjoyed a healthy, nutritious meal prepared by the school or by a local “school lunch centre” instead of eating the same, dry sandwiches every day. I really like the Japanese interpretation of school lunches. I also enjoyed the field trips and activities. At Japanese schools, there are many school events during the year, such as field day when students compete in tug-of-war, field trips, and arts and cultural festivals.

小题1:The writer went to Japan _____ last year.

A.to visit his family memebers

B.to finish his high school there

C.to study as an exchange student

D.to do research on school system in Japan小题2:Children in Japan may start their elementary school at the age of ____.

A.5

B.6

C.7

D.11小题3:Japanese students start to learn English _____.

A. before they start their school year

B.when they are in elementary school

C.when they are in middle school

D.when they are in high school小题4:In the writer’s country, there are normally _____ students in a high school class.

A.less than 30

B.exactly 30

C.more than 30

D.Not certain小题5: In the writer’s country, students probably _____.

A.have lunch in the classroom

B.have different lunch every day

C.have lunch at home

D.have sandwiches for lunch

最佳答案:

小题1:C

小题2:B

小题3:C

小题4:A

小题5:D

答案解析:

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。