> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

When I was young, I wished for a good car

时间:2024-04-18 03:07:53 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「When I was young, I wished for a good car」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/456991.html
题目内容:

When I was young, I wished for a good car and a big house. That was my idea of success. I took all the advanced classes and tried to do well in the exams with my mind set on going to a key school. I just knew that I would somehow become famous and be able to afford the car and the dream house. All the way through junior years, my mind was planning this beautiful future.

Then in the eleventh grade, many losses changed my mind. First, one of my friends died at 16. Soon after, my great-grandmother passed away, followed by my beloved fourth-grade teacher. These events left me not knowing what to do or where to go . Death had never touched me so closely.

After a long period of emptiness, it finally struck me: Life is not promised and neither is future success. Though I was attempting to achieve material success, I was not enjoying my daily life. I realized that finding inner peace, purpose and happiness will stick with me forever and that is real success.

Enjoying life's precious quirks ( 偶发事件 ) makes an ordinary person more successful than a wealthy person who isn't content and takes everything for granted. The summer before senior years, my attitude changed greatly. Instead of memorizing facts, I began learning skills. Instead of focusing on the future, I focused on today and the many blessings and successes that came with it.

I still get excellent grades, but now I devote weeks to studying instead of struggling for exams, and I think about the future with a deeper sense of meaning. For me, being successful means truly living life each day.

小题1:The reason why the author changed his idea of success is that ________ .

A.he can't afford his house

B.his beloved teacher was dead

C.he didn't know what to do or where to go

D.he lost a few beloved persons in a short time小题2:According to the author which of the following is the real success for a person?

A.Being famous.

B.Truly living life each day.

C.Good car and big house.

D.Material achievements.小题3:What does the author want to tell the readers?

A.The true meaning of the life.

B.The true meaning of studying.

C.How to achieve success.

D.His opinion about success.小题4:According to the passage, which of the following is true?

A.The writer thinks that success is not promised.

B.His teacher died before the death of his grandpa.

C.The writer didn't do well in all the exams.

D.He didn't want to take all the exams.

最佳答案:

小题1:D

小题2:B

小题3:D

小题4:A

答案解析:

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。