第三部分阅读理解(共15小题,每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个
时间:2024-04-18 02:39:07 栏目:学习方法
题目内容:
第三部分阅读理解(共15小题,每小题2分,满分30分)
阅读下列短文,从每题所给的四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。
Why did the chicken cross the road? To get to the other side.
Most people know this joke. But recently, some people have been much more worried about how the grizzly bear and mountain lion can cross the road.
“Millions of animals die each year on U.S. roads,” the Federal Highway Administration reports. In fact, only about 80 ocelots, an endangered wild cat, exist in the U.S. today. The main reason? Roadkill.
“Eco-passages” may help animals cross the road without being hit by cars. They are paths both over and under roads. “These eco-passages can be extremely useful, so that wildlife can avoid road accidents,” said Jodi Hilty of the Wildlife Protection Society.
But do animals actually use the eco-passages? The answer is yes. Paul Beier of Northern Arizona University found foot marks left by mountain lions on an eco-passage that went under a highway. This showed that the lions used the passage.
Builders of eco-passages try to make them look like a natural part of an area by planting trees on and around them. Animals seem to be catching on. Animals as different as salamanders (火蜥蜴) and grizzly bears are using the bridges and underpasses.
The next time you visit a park or drive through an area with a lot of wildlife, look around. You might see an animal overpass!
41. The writer uses the example of “ocelots” to show that _______.
A. wild animals have become more dangerous
B. the driving condition has improved greatly
C. the measure for protecting wildlife fails to work
D. an increasing number of animals are killed in road accidents
42. From the story, we know an eco-passage is ________.
A. an underground path for cars B. a fence built for the safety of the area
C. a bridge for animals to get over a river D. a path for animals to cross the road
43. When the writer says that “animals seem to be catching on”(Para. 6), he means __.
A. animals begin to realize the dangers on the road
B. animals begin to learn to use eco-passages
C. animals are crossing the road in groups
D. animals are increasing in number
44. The writer asks visitors and drivers to look around when traveling because _____.
A. wild animals may attack cars B. wild animals may jam the road
C. they may see wild animals in the park D. they may see wild animals on eco-passages
45. The best title for the passage is ________.
A. Special bridges help animals cross the road B. Endangered animals increase because of roadkill
C. Animals fail to cross the road D. Take steps to protect animals in danger
最佳答案:
小题1:D
小题2:D
小题3:B
小题4:D
小题5:A
答案解析:
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅