> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

My son and a bunch of his 13-year-old frie

时间:2024-04-18 01:01:35 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「My son and a bunch of his 13-year-old frie」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/455306.html
题目内容:

My son and a bunch of his 13-year-old friends piled into the back seat of my car, ready for the last-day-of-school party at McDonald’s on report card day last year. “Jack got a laptop for getting straight A’s, and Laurie got a cell phone,” one boy said. “Oh, yeah, and Sarah got an iPod Nano, and she’s only in third grade,” said another. “And how about Brian? He got $ 10 for each A.”

I suddenly became concerned. These payoffs might get parents through grammar school, but what about high school and beyond? What would be left after the electric guitar, the cell phone, and the portable DVD player?

My son and a bunch of his 13-year-old frie
I saw the road ahead: As the homework load increased, my income would decrease. I saw my comfortable lifestyle disappear before my eyes — no more of those $5 bags of already-peeled organic carrots. No more organic anything!

I started to feel surprised and nervous. Would every goal attained by my two children fetch a reward? A high grade point average? A good class ranking? Would sports achievements be included in this reward system: soccer goals, touchdowns, runs-batted-in? What about orchestra? Would first chair pay more than second? I’d be penniless by eighth-grade graduation.

“We never paid anything for good grades,” said my neighbor across the street, whose son was recently accepted at MIT. “He just did it on his own. Maybe once in a while we went out for pizza, but that’s about it.”

Don’t you just hate that? We’re all running around looking for the MP3 player with the most updates, and she’s spending a few dollars on pizza. She gets motivation; we get negotiation.

46.Why did the writer suddenly become concerned?

A.Because many kids were getting very good grade at school.

B.Because he was worried about the current reword system.

C.Because he wasn’t making enough money to buy things for his kids’ good grades.

D.Because kids were having too many parties after school.

47.The underlined sentence “As the homework load increased, my income would decrease.” (in

Paragraph 3) probably means that _________.

A.taking care of the children would influence my work

B.I would spend more money on my children’s homework

C.reducing children’s homework load would cost me a lot

D.more rewards would be needed as the children grew up

48.The example of the author’s neighbor shows that _________.

A.pizza is the best way to encourage children

B.the author’s neighbor was very poor

C.reward is not the only way to encourage children

D.the son of the author’s neighbor’s didn’t like reward

49.It can be inferred from the passage that _________.

A.children would think that you should if you pay them for good grades

B.children would work harder if you buy them pizza for good grades

C.children would not ask for rewards when they enter high school

D.children would not ask for rewards when they enter university

50.What is the author’s attitude toward paying children reward for good grades?

A.Helpful.

B.Uncertain.

C.Unpleasant.

D.Unknowable.

最佳答案:

小题1:B

小题2:D

小题3:C

小题4:A

小题5:C

答案解析:
考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。