> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

II.阅读(共两节,满分50分)第一节阅读理解(共20小题;每小题2分,满分40分)

时间:2024-04-17 22:31:50 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「II.阅读(共两节,满分50分)第一节阅读理解(共20小题;每小题2分,满分40分)」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/453269.html
题目内容:

II.阅读(共两节,满分50分)

第一节阅读理解(共20小题;每小题2分,满分40分)

阅读下面短文,从每题所给的A、B,C和D项中选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。

Like all other mothers who have small children, I, too, have to steal time-from my own children at home and from the children who know me as their teacher-just to put a few words down on paper. Many times I've wanted to write for myself, for other women, for my parents, for my husband, and especially for my children. I would have liked to leave a legacy (遗产) of words explaining what it has meant to have twins. One reason that there is not a great deal written about being a mother of a new baby is that there is seldom a moment to think of anything else but the baby's needs.

With twins, I did not have a spare hand to write with.

Before my twins were born, my days were long and I had nothing to write about. After the twins' birth I did have something to write about, but I found myself facing not a pen and paper but milk bottles.

Some nights, friends would visit. They would leave at 11 p.m., heading for bed, and for us the night was only just beginning. With twins, there is really no night. Each feeding lasts a long time. At 1:00 a.m., each of them would begin crying from hunger. At 4:00am, when I finally put them down, I felt exhausted.

Two years have passed since then and we've managed to live through it all. My days are still very full and even now there isn't one evening when I put the twins down for the night that I don't have a break. At last a little time for myself.

26. When did the writer have time but she didn't feel like writing anything?

A. Before the birth of her twins.

B. When she faced bottles of milk.

C. After her friends visited her home.

D. When she had to think about the babies' needs.

27. What does the writer mainly write about?

A. Her role as a wife. B. Her work as a writer.

C. Her experience as a mother. D. Her feeling as a woman.

28. Why did the writer say the night was just beginning (in the 4th paragraph)?

A. Because her friends left her house too late.

B. Because she started to take care of the twins even at night.

C. Because her babies often cried and she woke up.

D. Because she could not sleep till four in the morning.

29. This passage is probably from a(n) ______.

A. blog B. newspaper C. guidebook D. advertisement

30. What can we learn from the passage?

A. The writer was unhappy because of no time for writing.

B. The writer cared her babies more than her own interests.

C. The writer hated to be a mother of twins.

D. The writer could steal a little time at night.

最佳答案:

小题1:A

小题2:C

小题3:B

小题4:A

小题5:B

答案解析:

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。