> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

第三部分:阅读理解(共20小题;每小题2分,满分40分)阅读下列短文,从每题所给的A

时间:2024-04-17 22:07:58 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「第三部分:阅读理解(共20小题;每小题2分,满分40分)阅读下列短文,从每题所给的A」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/452959.html
题目内容:

第三部分:阅读理解(共20小题;每小题2分,满分40分)

阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。

“Dad! He took a book without paying!” I yelled .

My father looked surprised. Before the boy could say anything, his mother grabbed his arm and shook it. “Is it true? You stole? Tell me!”

Everyone was quiet. The boy began to cry, and he nodded his head. He pulled out the comic book (漫画书) from under his shirt.

“Oh, Mr. Kim. I am sorry! My Ted made a big mistake!” Mrs. Diaz told my father. She tried to take the comic book, but Ted wouldn’t let go.

“It’s OK. He can keep it,” my father said with a smile.

“Oh no,” Mrs. Diaz said. “Let me pay right now ...” She dug in her purse. “How much?”

“Three seventy-five.”

Mrs. Diaz’s eyes widened, and she dug deeper. I saw her mouth make a small line. “Three seventy-five?” she asked.

“It’s OK. You can pay later,” my father said.

“No,” Mrs. Diaz said. She kept looking in her purse. “I have money here.”

I felt bad for yelling, for I realized that Ted had tried to steal the comic book because he didn’t have the money. Maybe the boy could have a job, I thought.

I had an idea.

“What if he worked with me?” I asked. They turned to me.

I said, “He can work with me to pay for the comic book.”

“Good,” my father said smiling at me. Mrs. Diaz nodded. She turned to her son, “You hear? You will work and buy the comic book!”

“Yes, Mama,” Ted said, hanging his head.

As they left, Ted looked back, and though he still seemed sad, he stuck out (伸出) his tongue at me.

Ted has been working here for two weeks. He has paid for the comic book, but my father says he is such a good worker that he can work with me as long as he wants. We are friends now.

56. Where did the story most probably take place?

A. In a classroom. B. In a supermarket.

C. At a bookstore. D. At a library.

57. By saying “but Ted wouldn’t let go” in Paragraph 4, the author means Ted ______.

A. took the book by mistake B. wanted to keep the book

C. didn’t want to go home D. didn’t think he was wrong

58. From the underlined sentences in the eighth paragraph, we may infer that Mrs. Diaz ______.

A. didn’t think her son stole the book

B. had been out of work for a long time

C. forgot to take money with her that day

D. couldn’t afford to pay for the book

59. In the last paragraph, what does the author mainly tell?

A. His idea was successful. B. Ted didn’t like the job.

C. He liked Ted very much. D. Ted was a naughty boy.

最佳答案:

小题1:C

小题2:B

小题3:D

小题4:A

答案解析:

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。