> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

Jesse was a great teacher, tutor, mentor,

时间:2024-04-17 21:29:10 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「Jesse was a great teacher, tutor, mentor,」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/452427.html
题目内容:

Jesse was a great teacher, tutor, mentor, and family member. He was a dedicated (忠诚的)volunteer in the Peace Corps in Guinea, West Africa. He went to a place where he knew he could make a difference and wanted to help teach children who otherwise would not have a teacher. He made friends wherever he went and touched the hearts of many.

Jesse was never one to go anywhere without making a good impression on everyone he met. His sudden death in a tragic car accident in Africa brought his family and friends together in a celebration of his life. They came from all over: Africa, Canada, the US. The church was filled with people who knew that Jesse had made a difference in their lives, in the lives of the children, and in the hearts of his loved ones.

Jesse volunteered with the Peace Corps to help educate children in Guinea, Africa. Guinea is a very poor and complex country where tribalism(种族主义) is strong. Each tribe that Jesse worked with wanted him to commit(致力于)to one or the other.

Jesse would not surrender(投降)to tribalism when he took an African name, and he wanted a tribal last name. Each of the two tribes in which he taught insisted that he choose their name. He would not choose but married the tribes' two names into one.

Jesse was a light to all who knew him. We will always remember the joy and love he brought to his work, to his family, his friends. The people who loved Jesse are planning to build a school in Guinea in his honor. So his work continues...

小题1:Why were there so many people remembering Jesse?

A.Because he was a volunteer in the Peace Corps in Guinea.

B.Because he was kind and helpful to people from heart.

C.Because he wanted to make friends with all people.

D.Because he loved children who needed education.小题2:Jesse died from _____.

A.a tribal fight

B.a traffic accident

C.a sudden disease

D.tiredness of overwork小题3:The way he dealt with the tribalism was ______.

A.giving in to one side

B.criticizing both sides

C.uniting both sides

D.satisfying both sides小题4: From this passage we can learn _____.

A.Jesse was a person had great influence in Guinea

B.Jesse was a person who had religion belief

C.Jesse was a hero of many local people

D.Jesse did great contribution to local peace小题5: The writer wrote this passage _____.

A.in memory of the teacher

B.in praise of a teacher

C.in honor of a teacher

D.in approval of a teacher

最佳答案:

小题1:B

小题2:B

小题3:D

小题4:A

小题5:A

答案解析:

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。