> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

An ancient Egyptian mummy thought to be th

时间:2024-04-17 21:10:59 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「An ancient Egyptian mummy thought to be th」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/452193.html
题目内容:

An ancient Egyptian mummy thought to be that of Pharaoh Ramses I(法老一世)has returned home after more than 140 years in North American museums. The body was carried off the plane in Cairo in a box covered in Egypt’s flag.

The Michael Carlos Museum gave it back after tests showed it was probably that of the man who ruled 3,000 years ago. The US museum acquired it three years ago from a Canadian museum, which in turn is thought to have bought it from Egyptian garve robbers in 1860. The mummy was welcomed back home with songs and military band music during a ceremony at the national museum in Cairo.

Zahi Hawass, head of Egypt’s Supreme Council of Antiquities(文物最高委员会), traveled from the US with the body and said it would be moved next year to the Luxor Museum in southern Egypt. “We are not 100% sure that mummy is that of Ramses I,” said Mr. Hawass. “But we are 100% sure that it is of a king.”

Atlanta’s Michael Carlos Museum acquired the mummy in 1999, but offered to return it after hi-tech scanning equipment indicated it was likely to be that of Ramses I. The museum website said it had been acquired from the Niagara Falls Museum. It is thought a Canadian collector bought the mummy for the Niagara Falls Museum around 1860 from an Egyptian family which had came across a tomb filled with royal mummies at a site near Luxor.

Mr. Hawass praised the handover as “a great, civilized gesture”. And he appealed to other world museums to return Egypt’s antiquities, particularly the Rosetta Stone in the Britain Museum and the Bust of Nefertiti in the Berlin Museum.

小题1: Where was Ramses mummy kept in just before the handover?

A.the Luxor Museum

B.the Michael Carlos Museum

C.the Niagara Falls Museum

D.a Canadian Museum小题2:Which is the correct order of the following events according to the passage?

a. The mummy returned home.

b. The mummy was kept in the Niagara Falls Museum.

c. Egyptian grave robber sold he mummy.

d. A Canadian collector bought the mummy.

e. The mummy was kept in the Michael Carlos Museum.

A.c-d-e-b-a

B.c-b-e-d-a

C.a-d-c-b-e

D.c-d-b-e-a小题3: Which of the following statements is TRUE according to the passage?

A.All the Egypt’s antiquities have returned home after the handover.

B.Niagara Falls Museum is an American museum.

C.Buying the mummy from the Egyptian family was a civilized gesture.

D.Ramses Mummy had been kept in Canada for more than a century.小题4: What would be the best title for the passage?

A.The history of Ramses mummy.

B.The handover ceremony of Ramses mummy from Canada.

C.The returning of Ramses mummy to its homeland Egypt.

D.The history of the royal family of Ramses.

最佳答案:

小题1:B

小题2:D

小题3:D

小题4:C

答案解析:

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。