Some disabled people use a special card wh
时间:2024-04-17 20:55:06 栏目:学习方法
题目内容:
Some disabled people use a special card when they park their cars. These are called disabled placards, which are removable signs that can be hung from the rear-view(后视) mirror of a car. These placards are only supposed to be for disabled people.
These placards are meant to help disabled people in a number of ways. They allow the person to park in special parking spaces. They can also be used when disabled people are being dropped off or picked up. Disabled people can even use them to park without having to pay.
Parking officials think that some people are cheating. Not all people who have these placards are disabled. Today, one in sixteen drivers in California carries the sign. There are a lot more people who have disabled placards today than ten years ago. An official from the DMV(加州车辆管理局) says that there are many reasons for the increase. As people get older, they may develop health problems and need to have one. There are also other reasons why more drivers have them today. Finally, there are a number of people who have them that should not.
Last year the DMV cancelled more than 25,000 permits. They found that lots of people who had the disabled placards had died. These permits are no longer valid.
Some people are worried that the system is being abused. They are worried that access to the program could be limited because of the misuse. More rules could make it harder for people with real disabilities to get these placards.
小题1:What do we know about placards?
A.They are all used by disabled people.
B.They are cards designed by disabled people.
C.They can help disabled people park their cars.
D.They allow disabled people to drive anywhere.小题2:The DMV canceled many permits because_________.
A.the number of old people is growing
B.the number of disabled people is on the rise
C.they want to make it harder for people to get them
D.some people who have the placards have died小题3:What can people do with the placards?
A.Drivers can use them when picking up disabled people
B.Disabled people can pay for parking with them.
C.Drivers can use them to drive their cars.
D.People can have access to DMV with them.小题4: What does the third paragraph mainly talk about?
A.The reasons why disabled placards are also popular among drivers.
B.Some healthy people also use the disabled placards.
C.The number of disabled placard users had increased.
D.More reasons for drivers to use disabled placards.小题5:We learn from the passage that_________.
A.disabled placards will be stopped by the government
B.some people will be punished for breaking the law
C.some disabled people will be forbidden to use disabled placards
D.some rules will be made related to disabled placards
最佳答案:
小题1:C
小题2:D
小题3:A
小题4:B
小题5:D
答案解析:
全文介绍了一种残疾人停车用的卡片及其被滥用的事实。
小题1: C。细节理解题。由文章第一句“Some disabled people use a special card when they park their cars.”可知,这种特殊的卡片是用来帮助残疾人停车用的。
小题1:D。细节理解题。根据第四段可知,取消的原因是有些人已经去世了。
小题1: A。细节理解题。根据第二段第三句“They can also be used when disabled people are being dropped off or picked up.”可知A正确。
小题1:B。主旨大意题。根据该段的主题句——第三段中的“Not all people who have these placards are disabled.”可知选B。
小题1:D。细节理解题。根据文章最后一句“More rules could make it harder for people with real disabilities to get these placards.”,可知一些规定将可能出台,因此选项D正确。
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅