The 92-year-old, thin, calm and proud lady
时间:2024-04-17 20:34:56 栏目:学习方法
题目内容:
The 92-year-old, thin, calm and proud lady, who is fully dressed each morning by eight o’clock, even though she is nearly blind, moved to a nursing home today.
Her husband of 70 years recently passed away, making the move necessary. After many hours of waiting patiently in the hall of the nursing home, she smiled sweetly when told her room was ready.
As she walked slowly to the elevator, I provided a true description of her tiny room, including the old sheets that had been hung on her window. “I love it,” she said with the happiness of an eight-year-old having just been presented with a new puppy.
“Mrs. Jones, you haven’t seen the room…just wait.”
“That doesn’t matter,” she replied. “Happiness is something you decide ahead of time. Whether I like my room or not doesn’t depend on how the furniture is arranged. It’s how I arranged my mind. I have already decided to love it. It’s a decision I make every morning when I wake up. Each day is a gift, and as long as my eyes open I’ll focus on the new day and all the happy memories I’ve stored away.” She went on to explain, “Old age is like a bank account. You take what you’ve put in. So, my advice to you would be to put in a lot of happiness in the bank account of memories. Thank you for your part in filling my memory bank.” And with a smile, she said, “All my memories are happy ones.”
Mrs. Jones was always happy in the nursing home and she died at the age of 108.
小题1:We can infer from the passage that the author________.
A.is one of Mrs. Jones’ children
B.is a relative of Mrs. Jones
C.works in the nursing home
D.is the owner of the nursing home小题2:The room in which the old lady will live________.
A.is very comfortable
B.is fairly big
C.isn’t well equipped
D.is equipped with new furniture小题3:Mrs. Jones was very happy when told about her room because she________.
A.couldn’t see what her room was like
B.thought the nursing home was her home
C.would have to live in the nursing home
D.had already made up her mind to be happy小题4: Which of the following words can best describe Mrs. Jones?
A.Proud.
B.Pleasant.
C.Determined
D.Honest
最佳答案:
小题1:C
小题2:C
小题3:D
小题4:B
答案解析:
略
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅