“I never expected that I would be so busy.
时间:2024-04-17 20:24:33 栏目:学习方法题目内容:
“I never expected that I would be so busy. Why can’t there be 25 hours in a day?” complained Liu Ran in Hong Kong as mid – term exams were going on.
The 18 – year – old girl was Shandong Province’s top scorer in this year’s college entrance examination. After graduating from Tai’ an No. 1 High School, she chose the Chinese University of Hong Kong, although two famous universities in mainland promised her a place.
“I want to experience a more international school and social life in Hong Kong. I’m majoring in(主修)journalism, so Hong Kong will surly help widen my horizons,” Liu said.
It is two months since Liu first set foot on Hong Kong. She missed home a lot at the beginning, because of the food and language problems.
“The canteen offers mostly Western or Guangdong food, but it’s convenient to cook for ourselves in our dormitory if we like. People speak Cantonese and almost all classes are in English,” Liu explained.
Her English and Cantonese are now both improving, but she still needs more time to adapt to the new environment.
“I’m happy that I made the right decision to study here. With a mix of the Eastern and Western cultures, there is so much to discover and learn,” she said.
Liu has 18 credit hours of classes every week and 23 non – credit hours every other week. She has signed up for four associations including the Chinese Language Debating Team and the drama club. Essays, book reports and presentations also take plenty of time to prepare.
小题1:What would be the best title for the text?
A.Hong Kong dreams
B.Looking for a job in Hong Kong
C.Social life in Hong Kong
D.the Chinese University of Hong Kong小题2:Liu Ran chose the Chinese University of Hong Kong.
A.to s
B.in order to enrich her experiences
C.because it is more famous than any university in mainland
D.Both A and B小题3:Which of the following statement is NOT true?
A.She is improving her English and Cantonese.
B.She is allowed to cook in the dormitory.
C.She is too busy to join in activities outside class.
D.She hasn’t adapted herself to the new environment.小题4:From the passage we can infer that she waswith her school life.
A.satisfied
B.unhappy
C.bored
D.disappointed
最佳答案:
小题1:A
小题2:D
小题3:C
小题4:A
答案解析:
略
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅