> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

Early one morning the sub­inspector at

时间:2024-03-14 00:48:41 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「Early one morning the sub­inspector at」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/448397.html
题目内容:

Early one morning the sub­inspector at a station at the other end of the town rang me. An elephant was damaging the town. Would I please come and do something about it?

I did not know what I could do, but I got onto a horse and started out. I took my gun, maybe too small to kill an elephant, but I thought the noise might scare him. Various local people stopped me on the way and told me about the elephant's doings.

It was not, of course, a wild elephant, but a tame one. It had been chained up but last night it had broken its chain and escaped. Its owner, had set out to run after it, but had taken the wrong direction. He was now twelve hours' journey away, and in the morning the elephant had suddenly appeared in the town. It had already destroyed somebody's bamboo hut (棚屋), killed a cow and turned over fruit­stalls.

I came round the hut and saw a man's dead body sprawling in the mud. He was an Indian, and he could not have been dead many minutes. The people said that the elephant caught him with its trunk, put its foot on his back and grounded him into the earth. This was the rainy season and he was lying on his stomach in the soft mud, the__peacebreaker standing beside, looking innocent.

As I lifted my gun, I hesitated a few seconds. Then I fired. That was a shot that did for him.

You could see the pain of it knock the last strength from his legs. But in falling he seemed for a moment to rise, his trunk reaching skyward like a tree. He trumpeted, for the first and only time. And then down he came, with a crash that shook the ground.

小题1:Which of the following statements about the author is TRUE?

A.He was an Indian.

B.He knew elephants well.

C.He was not a local villager.

D.He was the owner of the elephant.小题2:The elephant made so much trouble because ________.

A.its owner treated him cruelly

B.it got out of control

C.it hated the village people

D.it was a wild elephant小题3:The underlined words “the peacebreaker” in Paragraph 4 refer to ________.

A.the elephant

B.the dead man

C.the author

D.the sub­inspector小题4:It can be inferred that the author felt ________ when he shot the elephant.

A.excited

B.sad

C.frightened

D.happy

最佳答案:

小题1:C

小题2:B

小题3:A

小题4:B

答案解析:

小题1:C 推理题。根据第一段Would I please come and do something about it?

说明我不在那个村子里,故说明我可能不是当地村里的人,故C正确。

小题2:B 细节题。根据第三段第二行last night it had broken its chain and escaped.说明这头大象挣脱了铁链,失去了控制才会带来如此多的麻烦,故B正确。

小题3:A 猜测词义题。根据本段说明那个人是被大象踩死的。the__peacebreaker standing beside, looking innocent.说明该词就是指这头大象。故A正确。

小题4:B 推理题。根据最后一段内容的描述,尤其是第一句You could see the pain of it knock the last strength from his legs.说明他心里很犹豫也很难受,故B正确。

点评:文章讲述了我亲手击毙一头大象的故事。本文较为容易,集中考查了细节题,本文的54题较难,要求考生根据文章内容判断作者的情感。对文章的细节把握要求较高。

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。