> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

Sarah Williams went to a boarding school.

时间:2024-03-14 00:31:05 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「Sarah Williams went to a boarding school.」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/448151.html
题目内容:

Sarah Williams went to a boarding school. Here is one of the

letters she wrote to her parents from the school.

Wentworth Girls' School

Beachside

July 20th

Dearest Mom and Dad,

I'm afraid I have some very bad news for you. I have been very naughty and the school principal is very angry with me. She is going to write to you. You must come and take me away from here. She does not want me in the school any longer.

The trouble started last night when I was smoking in bed. This is against the rules, of course. We are not supposed to smoke at all.

As I was smoking, I heard footsteps coming towards the room. I did not want a teacher to catch me smoking, so I threw the cigarette away.

Unfortunately, the cigarette fell into the waste-paper basket, which caught fire.

There was a curtain near the waste-paper basket which caught fire, too. Soon the whole room was burning.

The principal phoned for the fire department. The school is a long way from the town and by the time the fire department arrived, the whole school was in flames. Many of the girls are in the hospital.

The principal says that the fire was all my fault and you must pay for the damage. She will send you a bill for about a million dollars.

I’m very sorry about this.

Much love,

Sarah

P. S. None of the above is true, but I have failed my exams. I just want you to know how bad things could have been!

小题1:Why did Sarah write home?

A.To tell her parents about the fire.

B.To ask for a lot of money.

C.To tell her parents she had failed her exams.

D.To tell her parents she had to leave school.小题2:Why did Sarah tell her parents the story about the fire?

A.She wanted to worry them.

B.She wanted to make them laugh.

C.She wanted to make them less angry at the real news.

D.She wanted to warn them about what the principal was going to do.小题3:The letter before the. P. S. was .

A.mostly true

B.partly true

C.completely true

D.completely untrue

最佳答案:

小题1:C

小题2:C

小题3:D

答案解析:

小题1:C 细节题。根据文章最后一段None of the above is true, but I have failed my exams. I just want you to know how bad things could have been!说明他写这封信的真正目的是告诉父母之间考试不及格。故C正确。

小题2:C 推理题。开始的时候他编了一个故事,把情况说的非常严重,让父母很担心,最后再告诉父母不是真的,说出了原来的目的,这样做是希望父母不要太生气。故C正确。

小题3:D 细节题。根据倒数第二行None of the above is true说明上面的内容都不是真的。故D正确。

点评:文章介绍了一个聪明的孩子为了让自己的父母不生气而写的一封信。要理解这封信的真正目的是在最后一段,要求考生有较强的细节理解力和推理能力。

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。