Andy loved the first grade. He loved his t
时间:2024-03-13 23:59:33 栏目:学习方法
题目内容:
Andy loved the first grade. He loved his teacher,Mrs.Parks. He loved playing games on the playground. He loved learning about dinosaurs and the solar system (恐龙和太阳系).
Every morning Andy’s mother dropped him off in front of his school on South Street. One foggy morning,the traffic was so bad on South Street that she decided to drop him off behind the school. Andy walked for about ten minutes and got to the gate. He held the icy handle,but it didn’t move!Using both hands,he tried his hardest and finally the gate opened.
After Andy closed the gate behind him,he looked in the direction of the teaching building. But all he could see was fog. He got to the spot where the slide had always been,but it was not there.“The slide is gone!” he cried. He walked a little more to look for the swings,but they were not where they had always been.“The swings are gone!” he cried again.
Andy kept walking. He was so anxious to see the school that he fell and landed on the ground. He still couldn’t see the school. A terrible thought appeared in his head.“The school is gone!” he cried sadly. No more games with Jennie,Angel and Dillon,he thought. No more reading about dinosaurs. No more watching videos on the solar system...
Suddenly the boy saw something up ahead.“It’s Jennie!”he shouted. Then he saw the outline of a school building. His school was still there!He was full of excitement!
“Hi,Jennie!” he stood up and caught up with the girl.“I couldn’t see the school. I thought it was gone.” Jennie just laughed.“You’re so silly.” “What happened to the slide and the swings?” Andy asked.
“We will have new playground equipment today,” Jennie answered.“The old equipment was taken away last night. Don’t you remember Mrs. Parks telling us about it yesterday?” “I guess I forgot,” Andy said,smiling.“Anyway,I’m glad the school is here.”
小题1:It can be concluded from the passage that________.
A.Andy’s mother might feel sorry for her son
B.Andy was a boy who loved school very much
C.many students would be late for school on that foggy day
D.Jennie did well in learning and was interested in nature小题2:Andy cried the second time probably because________.
A.he couldn’t play on the slide any more
B.he carelessly fell down on the ground
C.it was too cold for him to walk a long way
D.he didn’t find the swings where they had been小题3:Why didn’t Andy see the school building before he met Jennie?
A.Because his eyesight was not very good.
B.Because he went in the wrong direction.
C.Because there was heavy fog that morning.
D.Because he was not concentrated then.小题4:According to the passage,when Andy began his class that day he would________.
A.still feel confused
B.have a nice day
C.miss his mother
D.behave badly
最佳答案:
小题1:B
小题2:D
小题3:C
小题4:B
答案解析:
文章讲述了一个小孩子在大雾中看不见自己的学校所产生的害怕心理。
小题1:B 推理题。根据文章第一段Andy loved the first grade. He loved his teacher,Mrs.Parks. He loved playing games on the playground说明他爱学校的老师等,说明B正确。
小题2:D 细节题。根据文章第三段最后三行He walked a little more to look for the swings,but they were not where they had always been.“The swings are gone!” he cried again.
说明找不到swing的时候,他又一次哭了,故D正确。
小题3:C 推理题。文章第二段提到了那一天的雾特别大,接下来他在学校里他什么也看不见了,主要原因就是雾太大了,故C正确。
小题4:B 推理题。根据文章倒数第二段可知他原以为学校没有了,但是实际上学校还在那里,说明这一天他还是会很开心的。故B正确。
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅