> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

I was 15. She looked like she was over 70.

时间:2024-03-13 23:58:55 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「I was 15. She looked like she was over 70.」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/447720.html
题目内容:

I was 15. She looked like she was over 70. But on that day. I think she understood me more than anyone else.

Walking into the church that Sunday was hard. I had never let anyone see me cry. But I knew I would cry that day .My grandfather was suddenly ill .The doctors said he might not live much longer. Everyone in my family was crying .Grandpa was the sweetest man in the world .Why was he leaving us?

There weren't many people at church that day. One of them was an old lady sitting at the end of my row. She was smiling. I closed my eyes and prayed for my grandfather to get better. Soon, my eyes were full of tears. I opened my eyes and saw a hand in front of me. It was giving me a tissue(纸巾)。

The old lady was sitting next to me, smiling. She didn't say a word. She just gave me a tissue and a smile. I tried to thank her, but only tears came out. Then she took my hand. I looked into her eyes. They were clear and blue, and they make me feel peaceful. Her smile said to me :I am with you. Everything will be OK. I closed my eyes again. When I opened them, she wasn't there. I left the church but still couldn't find her. I never saw her again.

My grandfather died the next week. We all cried a lot. But when I thought of that old lady's warm smile, I felt a little better.

How did she know how I was feeling ? I wish I could see her again, to say thank you.

小题1:According to Paragraph 2, what made the whole family cry ?

A.Grandfather's words

B.Grandfather's death.

C.The author's cry.

D.The doctor's words.小题2:The author went to church to _____.

A.pray for grandfather.

B.ask the old lady for help.

C.avoid being seen crying.

D.thank the old lady.小题3:Whose hand does the underlined word "It" in Paragraph 3 refer to

A.Grandfather's

B.The old lady's.

C.The author's.

D.Father's.小题4:What do we know about the old lady ?

A.She knows the author.

B.She can't speak.

C.She needs understanding.

D.She is very kind.小题5:What made the author feel better after Grandfather died ?

A.The old lady's words.

B.The old lady's smile.

C.The old lady's eyes.

D.The old lady's hand

最佳答案:

小题1:D

小题2:A

小题3:B

小题4:D

小题5:B

答案解析:

文章介绍了教堂里的意为老人帮助我减轻了爷爷给我带来的痛苦。

小题1:D 细节题。根据第二段2,3行The doctors said he might not live much longer.说明医生的话让全家难受,D正确。

小题2:A 细节题。根据第三段2,3行I closed my eyes and prayed for my grandfather to get better.说明我去教堂是为爷爷祈祷的。故A正确。

小题3:B 推理题。根据It was giving me a tissue(纸巾)。说明是这位老妇人给了我纸巾。故B正确。

小题4:D 推理题。从文章中这位老人所做之事,说明她非常善良,也很体贴。故D正确。

小题5:B 细节题。根据文章最后一句But when I thought of that old lady's warm smile, I felt a little better. 说明B正确。

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。