“It's really cool to have a dad who flies
时间:2024-03-13 23:55:57 栏目:学习方法
题目内容:
“It's really cool to have a dad who flies fighter jets,”thought 11-year-old Casey as she was watching him fly overhead.
Living on an Air Force base was not as bad as some people might think. Casey rather enjoyed being around friends who had something in common with each other. They had their own school, bowling area, and movie theatre. She especially loved it when her dad would come home each day and greet her with a new joke and tickles.
Today was different, though. When her dad walked into the room, he looked sad for some reason. He just kissed her on the forehead and told her mum that he needed to talk to her. Casey knew something was wrong.
When her mum and dad came out of the other room, mum was crying. Dad sat down and began to explain that he has been called to go to Iraq to help with the war effort. Casey was so surprised that she couldn't speak for a moment. She began to feel tears in her eyes. How could she live without her dad for a whole year?
Soon, the day came. Her dad was leaving. As Casey and her mom watched him climb up the steps to his cockpit, the tears began to flow and it felt like they would never end. It was hard for Casey to believe that she wouldn't be seeing her dad for so long. They depended on him for so many things. Who would fix the broken window? Who would greet her with jokes and tickles at the end of the day? And then the thought hit her, “ What if he doesn’t make it home?” Casey began to sob more than ever.
小题1:According to the story, one thing Casey enjoyed on the base was that ___________.
A.there was a friendly girl of her age living next door
B.she could travel around in her father’s jet
C.her friends had something in common with her
D.her dad was going to fight abroad小题2:Casey knew something was wrong from all the following EXCERT___________.
A.her dad’s sad look
B.her dad’s joke
C.her dad’s simple kissing
D.her parents’ talking without her小题3:What does the underlined word “they” in the last paragraph refer to?
A.Wars.
B.Days.
C.Difficulties
D.Tears小题4:What can we know from the story?
A.Casey’s dad volunteered to help with the war.
B.Casey’s parents didn’t let her know the truth.
C.Casey’s dad amused her in the morning usually.
D.Children living on the base could see movies in their theater.小题5:What is the main idea of the last paragraph?
A.Casey was worried that hey couldn’t live without her father.
B.Casey saw her father off at the airport.
C.Casey’s dad looked sad.
D.Casey’s father left home.
最佳答案:
小题1:C
小题2:B
小题3:D
小题4:D
小题5:B
答案解析:
文章介绍了一个在空军基地长大的小女孩的爸爸要去伊拉克打仗,小女孩为他送行的故事。
小题1:C 细节题。根据第二段第二句Casey rather enjoyed being around friends who had something in common with each other.说明C正确。
小题2:B 细节题。根据文章2,3段的he looked sad;He just kissed her on the forehead;When her mum and dad came out of the other room说明ACD提及了B没有提及。
小题3:D 推理题。根据第五段第二行the tears began to flow and it felt like they would never end说明是眼泪停不下来,故D正确。
小题4:D 细节题。根据第二段2,3行They had their own school, bowling area, and movie theatre.说明在空军基地里有电影院,那么可以在了吗看电影,故D正确。
60.B 段落大意题。最后一段正是她为爸爸送行的场景,故B正确。
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅