> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

Susan Sontag (1933 ------ 2004) was one of

时间:2024-03-13 23:40:36 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「Susan Sontag (1933 ------ 2004) was one of」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/447466.html
题目内容:

Susan Sontag (1933 ------ 2004) was one of the most noticeable figures in the world of literature. For more than 40 years she made it morally necessary to know everything----- to read every book worth reading, to see every movie worth seeing. When she was still in her early 30s, publishing essays in such important magazines as Partisan Review, she appeared as the symbol of American culture life, trying hard to follow every new development in literature, film and art. With great effort and serious judgment, Sontag walked at the latest edges of world culture.

Seriousness was one of Sontag’s lifelong watchwords (格言), but at a time when the barriers between the well-educated and the poorly-educated were obvious, she argued for a true openness to the pleasure of pop culture. In Notes Camp, the 1964 essay that first made her name, she explained what was then a little-known set of difficult understandings, through which she could not have been more famous. Notes on Camp, she wrote, represents “a victory of ‘form’ over ‘content’, ‘beauty’ over ‘morals’”.

By conviction she was a sensualist (感觉论者), but by nature she was a moralist, and in the works she published in the 1970s and 1980s, it was the latter side of her that came forward. In Illness as metaphor ------published in 1978, after she suffered cancer ------ she argued against the idea that cancer was somehow a special problem of repressed (被压抑的) personalities, a concept that effectively blamed the victim for the disease. In fact, re-examining old positions was her lifelong habit.

In America, her story of a 19th century Polish actress who set up a perfect society in California, won the National Book Award in 2000. But it was as a tireless, all-purpose cultural view that she made her lasting fame.

“Sometimes,” she once said, “I feel that, in the end, all I am really defending… is the idea of seriousness, of true seriousness.” And in the end, she made us take it seriously too.

小题1:It is implied but not stated in the first paragraph that Sontag _________.

A.was a symbol of American cultural life

B.developed world literature, film and art

C.published many essays about world culture

D.kept pace with the newest development of world culture小题2:She first won her name through _________.

A.publishing essays in magazines like Partisan Review

B.her story of a Polish actress

C.her explanation of a set of difficult understandings

D.her book Illness as metaphor小题3:From the works Susan published in the 1970s and 1980s, we can learn that ________.

A.she was more of a moralist than a sensualist

B.she was more of a sensualist than a moralist

C.she believed repressed personalities mainly led to illness

D.she would like to re-examine old positions小题4:According to the passage, Susan Sontag would agree to the ideas except _________.

A.We should try hard to follow every new development in literature, film and art.

B.Cancer can be defeated because it is a special problem of repressed personalities.

C.‘Form’ should be over ‘content’, ‘beauty’ should be over ‘morals.

D.We should defend the idea of seriousness, of true seriousness.小题5:What is the passage mainly about?

A.A lifelong watchword: seriousness

B.Susan Sontag is the symbol of American culture

C.How Susan Sontag became famous

D.An introduction to Susan Sontag and her watchword

最佳答案:

小题1:D

小题2:C

小题3:A

小题4:B

小题5:D

答案解析:

文章主要介绍的就是Susan Sontag和他的座右铭。

小题1:D 推理题。根据第一段最后一句With great effort and serious judgment, Sontag walked at the latest edges of world culture.说明他一直紧跟世界文化的发展,故D正确。

小题2:C 细节题。根据第二段4,5行she explained what was then a little-known set of difficult understandings, through which she could not have been more famous.说明C正确。

小题3:A 细节题。根据第三段前3行By conviction she was a sensualist (感觉论者), but by nature she was a moralist, and in the works she published in the 1970s and 1980s, it was the latter side of her that came forward.说明在1970到1980期间他的作品更多的现实他是后者,即moralist,故A正确。

小题4:B 细节题。根据第3段4,5行she argued against the idea that cancer was somehow a special problem of repressed (被压抑的) personalities。说明B正是他所反对的观点。故B符合本题的要求。

小题5:D 主旨大意题。文章主要介绍的就是Susan Sontag和他的座右铭。故D正确。

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。