I was in a department store with my mom, a
时间:2024-03-13 21:19:57 栏目:学习方法
题目内容:
I was in a department store with my mom, aunt, and my sister a few days ago. 16 , I am one of those people who do not like to go shopping with my family. However, I decided this time to 17 them.
My aunt and I were 18 for some things to buy for our family when I noticed two 19 on the side. One of them had a little girl sitting on it with her 20 nearby and the other one was 21 . So, I decided to sit down. While I was 22 my own thing there, I 23 that the family were not in front of the 24 anymore. I saw the girl 25 and look around for her family. She came back and I saw her in 26, crying.
I knew that she 27 her family and was all by herself . Now, I am sure that almost everybody has been lost in a department store or 28 big before and we all know that feeling. 29 I went up to her and asked what was 30 and in between tears she told me she was lost. I 31 her a smile card I just bought. You should have seen the 32 on her face when she read it. Then I went up to customer service center and 33 them what happened. People there promised to 34 her. After I left, the little girl’s parents went there and I could see them looking around for the person who had found their daughter and given her the35. Little did they know it was a regular teenager who did it.
小题1:
A.Luckily
B.Usually
C.Sadly
D.Surprisingly小题2:
A.help
B.encourage
C.join
D.support小题3:
A.answering
B.looking
C.preparing
D.calling小题4:
A.chairs
B.children
C.signs
D.toys小题5:
A.friends
B.book
C.family
D.bags小题6:
A.clean
B.large
C.empty
D.beautiful小题7:
A.studying
B.carrying
C.buying
D.doing小题8:
A.noticed
B.believed
C.doubted
D.understood小题9:
A.shop
B.gift
C.girl
D.lady小题10:
A.get up
B.come up
C.give up
D.make up小题11:
A.return
B.detail
C.vain
D.tears小题12:
A.hated
B.raised
C.lost
D.lived小题13:
A.somewhere
B.something
C.everywhere
D.everything小题14:
A.If
B.As
C.So
D.Or小题15:
A.important
B.wrong
C.strange
D.different小题16:
A.lent
B.gave
C.sent
D.posted小题17:
A.smile
B.hope
C.puzzle
D.worry小题18:
A.reminded
B.warned
C.asked
D.told小题19:
A.look out for
B.take care of
C.wait for
D.call up小题20:
A.courage
B.money
C.explanation
D.card
最佳答案:
小题1:B
小题2:C
小题3:B
小题4:A
小题5:C
小题6:C
小题7:D
小题8:A
小题9:C
小题10:A
小题11:D
小题12:C
小题13:A
小题14:C
小题15:B
小题16:B
小题17:A
小题18:D
小题19:B
小题20:D
答案解析:
文章讲述了我在商场里帮助了一个与家人走失的小女孩的故事,呼吁我们要乐于帮助别人。
小题1:B 上下文串联。根据However可知我以前经常不和家人一起去购物的。
小题2:C 动词辨析。Join sb和某人一起。这里是指和家人一起去购物。
小题3:B 动词辨析。Look for这里是指寻找东西买给家人。
小题4:A 上下文串联。根据下文可知我注意到两张椅子。
小题5:C 名词辨析。根据上下文可知小女孩是和家人一起来商场的。
小题6:C 形容词辨析。一只椅子上有一个小女孩,根据转折关系可知另一个椅子是空着的。
小题7:D 动词辨析。这里是指我在做自己的事情,发现小女孩和家人失散了。
小题8:A 动词辨析。这里是指我注意到小女孩前面没有她的家人,她和家人失散了。
小题9:C 上下文串联。解析同上。
小题10:A 短语辨析。A站起来;B出现;C放弃;D化妆,编造;这里是指小女孩站起来。
小题11:D上下文串联。根据下文的crying可知小女孩哭了,故in tears正确。
小题12:C 动词辨析。解析同上。
小题13:A 词义辨析,这里是指每个人都有在上传或者更大的地方和家人失散的经历。
小题14:C 上下文串联。根据上下文可知这里是因果关系。因此我问小女孩怎么了。
小题15:B 固定句型。What is wrong?怎么了
小题16:B 动词辨析。这里是指我安慰小女孩,并给了她一个笑脸的卡片。
小题17:A 名词辨析。根据上文我给她一个笑脸的卡,暗示小女孩看见了卡片笑了。
小题18:D 动词辨析。这里是指我告诉服务中心的人所发生的事情。
小题19:B 词义辨析。A当心;B照顾;C等待;D打电话。服务中心人时候她们会照顾好女孩。
小题20:D上下文串联。根据上文可知我把笑脸卡片给了小女孩。
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅