> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

My husband, Micheal, and I were at a resta

时间:2024-03-13 20:11:33 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「My husband, Micheal, and I were at a resta」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/444823.html
题目内容:

My husband, Micheal, and I were at a restaurant with his boss, a rather stern(严厉的) elderly man. When Micheal began a story I was sure he had told before, I gave him a kick under the table. There was no response, so I gave him another kick. Still the story went on. Suddenly he stopped and said with a smile, “Oh, but I’ve told you this one before, haven’t I ?” We all chuckled and changed the subject.

Later, on the dance floor, I asked my husband why it had taken him so long to get my message. “What do you mean?” he replied. “I cut off the story as soon as you kicked me.”

“But I kicked you twice, and it still took you a while to stop!”

Suddenly we realized what had happened and returned to our table. The boss smiled and said, “Don’t worry. After the second one I thought it wasn’t for me, so I passed it along!”

小题1:The writer kicked her husband because __________.

A.she didn’t like him

B.she didn’t like stories

C.he was telling a story he had told before

D.the story he told was not interesting小题2:What can be inferred from the text?

A.Micheal was kicked three times.

B.Micheal kicked the boss.

C.The boss was kicked twice

D.The boss kicked the author.小题3:They all chuckled because __________.

A.they kicked each other

B.they changed the subject in the end

C.they were all satisfied with the dinner

D.they all thought each of them had done something interesting小题4:It took Micheal so long to stop his story because __________.

A.he wanted to finish the whole story

B.he got a kick only after a long while

C.he didn’t understand at once why he was kicked

D.the two kicks given were not heavy enough

最佳答案:

小题1:C

小题2:C

小题3:D

小题4:B

答案解析:

文章介绍了一个有趣的小故事。

小题1:C 细节题。根据第2行Micheal began a story I was sure he had told before,可知C正确。

小题2:C 细节题。根据2,3行, I gave him a kick under the table. There was no response, so I gave him another kick.我踢了他两次。

小题3:D 推理题。根据文章可知我丈夫讲了一个旧故事,被踢了以后,他知道这个故事已经讲过了,而我和老板都知道这是一个旧故事。所以要做一些更有意思的事情了。故D正确。

小题4:B 推理题。根据文章最后一段可知我踢了老板两次,踢了第二次以后老板知道我是想踢我的丈夫,所以他就踢了我的丈夫。这里有一个过程,再根据第一段Still the story went on.故B正确。

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。