> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

Johann Gutenberg, who worked as a goldsmit

时间:2024-03-13 20:10:24 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「Johann Gutenberg, who worked as a goldsmit」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/444809.html
题目内容:

Johann Gutenberg, who worked as a goldsmith(金匠),took what has already been discovered, and created a small invention that changed history. He created a machine that allowed him to move small blocks of letters in such a way that written material could be printed and mass-produced. Few people could read before Johann Gutenberg made the invention, but once books became less expensive, more Europeans could read and write.

Block printing existed long before Gutenberg. The Chinese had been using wood blocks to print books as early as 868, but a new set of woodcuts(木刻印版) had to be made for each book. Producing one book was not easy; producing all kinds of books was more difficult.

Writing ink dates from about 2500 BC in Egypt and China. Johann Gutenberg use an oil-base printing ink that would last longer than other inks used in his time. We don’t know much about Gutenberg because he was not famous during his lifetime. He was born in Germany about 1400. In 1448, Gutenberg developed signatures for each number, letter, and punctuation mark(标点符号). He then built the molds (模型) to hold the signatures in place. Johann Gutenberg published the first mass-produced book: a 1,282 page Bible. To this day, more copies of the Bible have been printed the any other book.

Copies of Gutenberg’s invention spread throughout Europe, but the German goldsmith did not get rich from his invention. Some officials denounced the invention of printing because they feared that it would spread bad ideas. By 1500 there 1,700 printing presses in Europe. The presses had already produced about 20 million volumes of 40,000 different books.

小题1:What happened after Johann Gutenberg’s invention?

A.People could afford to read books.

B.People became interested in inventing.

C.It was still difficult to print all kinds of books.

D.Punctuation mark began to be used in printing.小题2:Compared with block printing in China, Johann Gutenberg’s method __________.

A.was difficult to run.

B.needed harder paper

C.used a new kind of ink

D.was put into use earlier小题3:The underlined word “denounced” in the paragraph means __________.

A.fought against

B.accepted

C.laughed at

D.supported小题4:What is the best title for the passage?

A.A famous 1,282 page Bible

B.The life of a famous inventor

C.An invention that changed history

D.The development of printing

最佳答案:

小题1:A

小题2:C

小题3:A

小题4:C

答案解析:

通读全文可知是关于改变世界的一项发明—印刷术。

小题1:A 细节题。根据第一段最后一句Few people could read before Johann Gutenberg made the invention, but once books became less expensive, more Europeans could read and write.可知A正确。

小题2:C 细节题。根据第三段Writing ink dates from about 2500 BC in Egypt and China. Johann Gutenberg use an oil-base printing ink that would last longer than other inks used in his time.可知他使用的墨水很不一样,能持续时间更长。

小题3:A 猜测词义题。根据后半句because they feared that it would spread bad ideas.可知他们对于这样的技术是持反对态度的,认为它会传播坏的思想。故A正确。

小题4:C 主旨大意题。通读全文可知是关于改变世界的一项发明—印刷术。

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。