> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

John Fisher, a builder, and his wife Eliza

时间:2024-03-13 19:14:43 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「John Fisher, a builder, and his wife Eliza」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/444051.html
题目内容:

John Fisher, a builder, and his wife Elizabeth wanted more living space, so they left their small flat for an old 40-meter-high castle tower. They have spent five years turning it into a beautiful home with six floors, winning three architectural prizes.

“I love the space, and being private,” Elizabeth says. “You feel separated from the world. If I am in the kitchen, which is 25 meters above the ground floor, and the doorbell rings, I don’t have to answer it because visitors can’t see I am in!”

There are 142 steps to the top so if I go up and down five or six times a day, it’s very good exercise! But having to carry heavy things to the top is terrible, so I never buy more than two bags of shopping from the supermarket at a time. Except for that, it’s a brilliant place to live.

“When we first saw the place, I asked my father’s advice about buying it, because we couldn’t decide. After paying for it, we were a bit worried because it looked awful. But we really loved it, and knew how we wanted it to look.”

“Living here can be difficult—yesterday I climbed a four-meter ladder to clean the windows. But when you stand on the roof you can see all the way out to the sea on a clear day, and that’s a wonderful experience. I am really glad we moved. ”

小题1:What is the writer trying to do in the text?

A.describe how to turn an old tower into a house

B.recommend(推荐) a particular builder

C.describe what it is like to live in a tower

D.explain how to win prizes for building work小题2:Which of the following best describes Elizabeth’s feelings about the tower?

A.She wanted it as soon as she saw it.

B.She likes most things about it.

C.She has been worried since they paid for it.

D.She finds it unsuitable to live in.小题3:What problem does Elizabeth have with living in such a tall building?

A.Her visitors find it hard to see if she is at home.

B.She feels separated from others.

C.She cannot bring home lots of shopping at once.

D.It is impossible to clean any of the windows.小题4:How will John and Elizabeth advertise their tower if they sell it?

A.

John Fisher, a builder, and his wife Eliza

B.

John Fisher, a builder, and his wife Eliza

C.

John Fisher, a builder, and his wife Eliza

D.

John Fisher, a builder, and his wife Eliza
最佳答案:

小题1:C

小题2:B

小题3:C

小题4:B

答案解析:

本文讲述的是John Fisher一家住城堡的感觉。

小题1:推理题。从第二段到最后一段,都讲述了John Fisher一家住城堡的感受。故选C。

小题2:概括题。纵观本文可知,除了第三段讲到拿东西去顶层是很可怕的事情,其余都是他们所喜欢的。故选B.

小题3:细节题。第三段的内容告诉我们拿东西到顶层时可怕的事情,故选C.

小题4:细节题。A项Needs some improvement.不符合文章的内容;C项all with sea views有误;D项close to supermarket与原文不符。故选B.

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。