When we see well, we do not think about ou
时间:2024-03-13 17:18:46 栏目:学习方法
题目内容:
When we see well, we do not think about our eyes very often. It is only when we cannot see perfectly that we realize how important our eyes are.
People who are near-sighted can only see things that are very close to their eyes. Everything else seems blurry. Many people who do a lot of work, such as writing, reading and sewing become near-sighted. People who are far-sighted suffer from just the opposite problem. They can see things that are far away, but they have difficulty in reading a book unless they hold it at arm’s length. If they want to do much reading, they must get glasses, too.
Other people do not see clearly because their eyes are not exactly the right shape. They have what is called astigmatism (散光). This, too, can be corrected by glasses. Some people’s eyes become cloudy because of cataracts (白内障). Long ago these people often became blind. Now, however, it is possible to operate on the cataracts and remove them.
Having two good eyes is important for judging distances. Each eye sees things from a slightly different angle. To prove this to yourself, look at an object out of one eye; then look at the same object out of your other eye. You will find the object’s relation to the background and other things around it has changed. The difference between these two different eye views helps us to judge how far away an object is. People who have only one eye cannot judge distances as people with two eyes.
小题1:We should take good care of our eyes________. .
A.only when we can see well
B.only when we cannot see perfectly
C.even if we can see wel
D.only when we realize how important our eyes are小题2:When things far away seem indistinct(模糊不清) , one is probably________. .
A.near-sighted
B.far-sighted
C.astigmatic
D.suffering from cataracts小题3:The underlined word blurry in the second paragraph probably means_______.
A.obvious
B.possible
C.clear
D.unclear小题4:Having two eyes instead of one is particularly useful for_______
A.seeing at night
B.seeing objects far away
C.looking over a wide area
D.judging distances
最佳答案:
小题1:C
小题2:A
小题3:D
小题4:D
答案解析:
眼睛是心灵的窗户,我们应该保护好我们的眼睛。
小题1:推理题。根据文章第一段内容可知很多人看得见的时候不重视对眼睛的保护,只是到了眼睛出了问题的时候才意识到眼睛的重要性,那么C正确。即使我们能看见,我们也要照顾好我们的眼睛。
小题2:推理题。根据文章第2段第一句People who are near-sighted can only see things that are very close to their eyes.可知当看远处的东西模糊不清的时候,我们应该是患了近视。
小题3:猜测词义题。根据上文的can only see things that are very close to their eyes.可知是指远处的东西看起来都很模糊不清。D正确。
小题4:推理题。根据文章最后两句The difference between these two different eye views helps us to judge how far away an object is. People who have only one eye cannot judge distances as people with two eyes.可知两只眼睛对于判断距离很重要。
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅