Last year, on the night before the first d
时间:2024-03-13 17:18:00 栏目:学习方法
题目内容:
Last year, on the night before the first day of the Spring Festival, Hugo Pang was sitting in his huge flat on Hong Kong Island. It was late in the evening, and Hugo was sipping a glass of his favorite French brandy, and listening to music on his huge, expensive music center. Pang lived alone, apart from the six maid who cooked and cleaned for him, and the chauffeur(私家司机) who drove his Rolls-Royce。
Suddenly, the room seemed to begin spinning around him. Then there was a flash of light and a puff of smoke, and before him Pang saw an old man dressed in traditional Chinese clothes. Pang looked at his brandy glass, and looked again at the old man. He was so frightened he couldn’t speak.
“Come with me,” said the old man, “I’m going to show you something.” He took Pang’s hand, and immediately the room disappeared, and Pang was standing in a field outside a village in Guangdong Province. The houses were small and the village was poor, but in front of him Pang saw a little crowd of children were playing. It was Spring Festival, and the sound of firecrackers could be heard from inside the village, while smoke rose over the roofs of the houses. Then, among the children playing, Pang recognized himself. “We were poor then,” he said, “but we were happier. We had to work hard to get everything we had.”
小题1:The first paragraph tells us that Hugo Pang was________
A.fat, rich and lazy
B.busy and tired
C.rich but lonely
D.very happy小题2:When the old man first appeared, Pang looked at his brandy glass because__________
A.he thought he had too much brandy
B.he wanted to offer the old man some brandy
C.the glass was empty
D.he wanted more brandy小题3:The village in the last paragraph was___________
A.not a real village
B.very peaceful and beautiful
C.the place where Pang lived
D.where Pang had lived as a child.小题4:The old wanted to show Pang that________
A.Spring Festival in Gang dong was fun
B.his money had not made him happier
C.life is better when you are a child
D.it is better to be rich and lazy that to be poor and hard working
最佳答案:
小题1:C
小题2:A
小题3:D
小题4:B
答案解析:
有钱未必就幸福!
小题1:推理题。根据第一段后3行可知他非常的富有,但是在春节的时候却孤身一人说明他很寂寞。
小题2:排除法。在那种情况下,正常人的反应就是害怕,以为有了幻觉。
小题3:推理题。文章倒数2,3行Then, among the children playing, Pang recognized himself.可知这是他小时候的情景,那么那个村子是他小时候生活过的地方。
小题4:主旨大意题。这个故事是想告诉我们有钱未必就幸福!
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅