> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

“Can I see my baby?” asked the happy new m

时间:2024-03-13 16:52:04 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「“Can I see my baby?” asked the happy new m」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/442098.html
题目内容:

“Can I see my baby?” asked the happy new mother. The bundle was placed in her arms and when she moved the fold of cloth to look upon his tiny face, she gasped—the baby had been born without ears. Time, however, proved that the baby’s hearing was perfect except his appearance.

One day when he rushed home from school and threw himself into his mother’s arms,he cried out bitterly,“A boy, a big boy…called me-a f—…freak.”She sighed, knowing that his life was to be endless of heartbreaks.

He grew up,handsome for his misfortune.A favorite with his fellow students, he might have been class president, but for that.He developed a gift for literature an

“Can I see my baby?” asked the happy new m
d music.

The boy’s father had a talk with the family doctor.Could nothing be done? “I believe we could graft on a pair of outer ears,if they could be donated,”the doctor decided.So the search began for a person who would make such a sacrifice for a young man.Two years went by.Then, “You’re going to the hospital,son.Mother and I have someone who will donate the ears you need.But it’s a secret,” said the father.

The operation was a brilliant success.His talents blossomed into genius.School and college became a series of successes.Later he married and entered the diplomatic service.“But I must know!” he urged his father.“Who gave so much for me? I could never do enough for him.”

“I do not believe you could,” said the father,“but the agreement was that you are not to know…not yet.”The years kept the secret, but the day did come …one of the darkest days that ever passed through a son.He stood with his father over his mother’s casket(棺材).Slowly and tenderly,the father stretched forth a hand and raised the thick,reddish-brown hair to let out the secret.

小题1:.

When the mother unfolded the cloth and looked upon the tiny face we know that the mother________.

A.suddenly decided to make a sacrifice for the baby

B.kept the baby’s situation unknown to other

“Can I see my baby?” asked the happy new m
s

C.felt shocked and disappointed to see her new baby

D.complained of her bad luck and regretted having a disabled child小题2:.

Give t

“Can I see my baby?” asked the happy new m
he closest meaning to the underlined word “freak” in Paragraph 2.

A.Slow–acting person.

B.Ugly–looking child.

C.Badly–behaved student.

D.Strangely–shaped creature.小题3:.

At last, we may infer from the passage that_________.

A.The agreement was between the donator and the family

B.Finally the boy came to know the donator was a stranger

C.The mother may never let her hair be cut to keep her ears from being seen

D.The mother donated her ears to her son after she died小题4:.

What moral lesson can we draw from this reading?

A.Real love lies in what is done unknown rather than what is done known.

B.It is up to parents to help their children heart and soul.

C.True

“Can I see my baby?” asked the happy new m
beauty lies o nly in the heart not in appearance.

D.It is a virtue for young generations to learn to be grateful.

最佳答案:

小题1:.C

小题1:.D

小题1:.C

小题1:.A

答案解析:

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。