One Sunday a few of us decided to take adv
时间:2024-03-13 15:25:59 栏目:学习方法
题目内容:
One Sunday a few of us decided to take advantage of the first sunny day we’d have for ages to take a trip down to the coast to visit the penguins again. Last time I went down there was a couple of months ago and it was a dull cold day. Sunday couldn’t have been more different — clear skies and sunshine made it feel like summer, although it was still -25°C.
Six of us drove to the coast. It was the first time we’d been off the base on our own without our field assistant, so it had a slightly different feeling — more like a few friends going to the seaside than an Antarctic field trip! When we reached Windy Creek, we luckily caught sight of quite a few small flying seabirds, which are seldom seen there.
once on the sea ice we found that some of the more curious penguins had wandered over from the main group to come and check us out. We’d been told that then they were nursing their chicks (刚孵出的幼雏) and they would be more careful and nervous than last time, but that didn’t seem to be the case. We walked across to the main group which were stretched for a couple of miles along the coast. We sat down for some sandwiches and soon found ourselves surrounded by many curious observers. Without any attackers on land, they were very brave and came within a meter of us to pose (摆姿势) for photos.
Before heading back, we spent a few hours on the sea ice watching the penguins and their chicks, which had grown dramatically (明显地) since our last visit. It was such a nice day.
小题1:
When did the trip most probably happen?
A.On a dull Sunday.
B.On a warm Sunday.
C.On a summer Sunday.
D.On a winter Sunday.小题2:
It can be inferred from the second paragraph that the six people _____.
A.felt a little nervous
B.felt a little excited
C.were left all by themselves on their Antarctic base
D.got bored with staying with their field assistant小题3:
What does the writer mean by saying “but that didn’t seem to be the case”?
A.They were told a lie.
B.A wrong decision was made.
C.The truth was the opposite.
D.They didn’t believe what they were told.小题4:
The six people did the following during the trip EXCEPT _____.
A.feed the penguins
B.take pictures of the penguins
C.enjoy watching flying seabirds
D.watch the young penguins
最佳答案:
小题1:D
小题1:B
小题1:C
小题1:A
答案解析:
略
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅