> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

Hans was an honest fellow with a funny rou

时间:2024-03-13 15:09:24 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「Hans was an honest fellow with a funny rou」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/440690.html
题目内容:

Hans was an honest fellow with a funny round good-humored face. Living alone, every day he worked in his garden. In all the countryside there was no garden so lovely as his. All sorts of flowers grew there, blooming in their proper order as the months went by, one flower taking another flower’s place, so that there were always beautiful things to see, and pleasant odors to smell.

Hans had many friends, the most devoted being the Miller. So devoted was the rich Miller to Hans, that he’d never go by his garden without plucking a large bunch of flowers or a handful of sweet herbs, or filling his pockets with fruits. The Miller used to talk about noble ideas, and Hans nodded and smiled, felling proud of having such a friend.

The neighbors thought it strange that the rich Miller never gave Hans anything in return, though he had hundreds of sacks of flour, many cows and sheep; but Hans never troubled his head about these, and nothing gave him greater pleasure than to listen to all the wonderful things about the unselfishness of true friendship.

In spring, summer, and autumn Hans was very happy, but when winter came, and he had no fruit or flowers to sell, he suffered from cold and hunger. Though extremely lonely, the Miller never came to see him then.

“There’s no good in going to see Hans while the snow last.” The Miller said to his wife, “When people are in trouble they shouldn’t be bothered. So I’ll wait till the spring comes when he’s happy to give me flowers.”

“You’re certainly very thoughtful,” answered his wife, “It’s quite a treat to hear you talk about friendship.”

“Couldn’t we ask Hans up here?” said their son. “I’ll give him half my meal, and show him my white rabbits.”

“How silly you are!” cried the Miller; “I really don’t know what’s the use of sending you to school. If Hans came up here, and saw our warm fire, our good supper, and our red wine, he might get envious, and envy is a most terrible thing, and would spoil anybody’s nature. I am his best friend, and I’ll always watch over him, and see that he’s not led into any temptation. Besides, if Hans came here, he might ask me for some flour. Flour is one thing, and friendship is another, and they shouldn’t be confused. The words are spelt differently, and mean quite different things. Everybody can see that” He looked seriously at his son, who felt so ashamed that he hung his head down, and grew quite scared, and began to cry into his tea.

Spring coming, the Miller went down to see Hans. Again he talked about friendship. “Hans, friendship never forgets. I’m afraid you don’t understand the poetry of life. See, how lovely your roses are!”

Hands said he wanted to sell them in the market to buy back his things which were sold during the hard time of the winter.

“I’ll give you many good things. I think being generous is the base of friendship.” said the Miller. “And now, as I’ll give you many good things, I’m sure you’d like to give me some flowers in return. Here’s the basket, and fill it quite full.”

Poor Hans was afraid to say anything, he ran and plucked all his pretty roses, and filled the Miller’s basket, imagining the many good things promised by the Miller.

The next day he heard the Miller calling: “Hans, would you mind carrying this sack of flour for me to market?”

“I’m sorry, but I am really very busy today.”

“Well,” said the Miller, “considering that I’m going to give you my things, it’s rather unfriendly of you to refuse. Upon my word, you mustn’t mind my speaking quite plainly to you.”

Poor Hans was driven by his friendship theory to work hard for his best friend, leaving his garden dry and wasted.

One evening Hans was sitting by fire when the Miller came.

“Hans,” cried the Miller, “My little boy has fallen off a ladder and hurt himself, and I’m going for the Doctor. But he lives so far away, and it’s such a bad windy night. It has just occurred to me that you can go instead of me. You know I’m going to give you my good things, so you should do something for me in return.”

“Certainly,” cried Hans. He struggled into the stormy night, and got the doctor to ride a horse to the Miller’s house in time to save the boy. However, Hans got lost in the darkness, and wandered off into a deep pool, drowned.

At Hans’ funeral, the Miller said: “I was his best friend. I should walk at the head of the procession.” Every now and then he wiped his eyes with a handkerchief.

小题1:.From the passage, we can learn that Hans ______.

A.was extremely wise and noble

B.was highly valued by the Miller

C.admired the Miller very much

D.had a strong desire for fortune小题2:. “Flour is one thing, and friendship is another” can be understood as ______.

A.“Different words may mean quite different things.”

B.“Interest is permanent while friendship is flexible.”

C.“I’m afraid you don’t understand the poetry of life.”

D.“I think being generous is the base of friendship.”小题3:.Hans worked a lot for the Miller because he ______.

A.was convinced of the Miller’s noble talk

B.owed the Miller many valuable things

C.was treated as a best friend by the Miller

D.intended to show off his unselfishness小题4:.From the Miller’s talk at home, we can see he was ______.

A.serious but kind

B.helpful and generous

C.caring but strict

D.selfish and cold-hearted小题5:. What’s the main cause of Hans’ tragedy?

A.True friendship between them

B.A lack of formal education

C.A sudden change of weather

D.Blind devotion to a friend小题6:. The author described the Miller’s behavior in order to ______.

A.entertain the readers with an incredible joking tale

B.show the friendship between Hans and the Miller

C.warn the readers about the danger of a false friend

D.persuade people to be as intelligent as the Miller

最佳答案:

小题1:.C

小题1:.B

小题1:.A

小题1:.D

小题1:.D

小题1:C

答案解析:

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。