> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

The day was Thankful Thursday. It's a week

时间:2024-03-13 14:03:41 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「The day was Thankful Thursday. It's a week」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/439769.html
题目内容:

The day was Thankful Thursday. It's a weekly tradition that my two little girls and I began years ago. Thursday has become our day to go out and make a positive contribution. On this particular Thursday, we had no idea exactly what we were going to do. At noon, I drove to a McDonald’s with my daughters because they kept complaining that they hadn’t had enough to eat at breakfast. There we saw some homeless people in the street and we bought lunch for them.

We were about to complete when we found a small woman standing at the corner, asking for change. We handed her some food, and then started to head home. Suddenly from the mirror of the car, I saw the woman waving at us, so I had to turn around and stopped where the small woman stood. She walked to our car, and said, "Thank you, lady! No one has ever done anything like this for me before." I replied, "Well, I'm glad that we were the first." Feeling uneasy, and wanting to move the conversation along, I asked, "So, when do you think you'll eat your lunch?"

She just looked at me with her huge, tired brown eyes and said, "Oh honey, I'm not going to eat this lunch." I was confused, but before I could say anything, she continued. "You see, I have a little girl of my own at home and she just loves McDonald's, but I can never buy it for her because I just don't have the money. But you know what…tonight she is going to have McDonald's!"

I don't know if the kids noticed the tears in my eyes. So many times I had questioned whether our Acts of Kindness were too small to have effect on those poor people. Yet at that moment, I realized the truth of Mother Teresa's words: "We cannot do great things — only small things with great love."

小题1:

According to this passage, the small woman was ______.

A.too happy to stand at the corner

B.too eager to ask for more food

C.too poor to buy McDonald’s

D.too busy to care for her daughter小题2:

What can we know from the passage?

A.The author finally realized what she did was of use to the poor.

B.The author would stop doing her acts of kindness to the poor.

C.The author’s daughters found their mother cried at the end of the day.

D.The author’s daughters would make friends with the woman’s daughter.小题3:

What would be the best title of the passage?

A.No Pains No Gains

B.No Pleasure Without Pain

C.No Small Act of Kindness

D.No Sweet Without Sweat

最佳答案:

小题1:C

小题1:A

小题1:C

答案解析:

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。