When 7-year-old Warren Buffet said “ I wil
时间:2024-03-13 13:55:24 栏目:学习方法
题目内容:
When 7-year-old Warren Buffet said “ I will be the richest man one day”, his friends made fun of his “daydreaming”. But ever since then the little boy has set about learning how to make money, selling drinks, delivering newspapers and buying stocks. He had already earned $ 9,000 ( equal to $ 90,000 today) by the time he graduated from high school and became a millionaire at 32.
And this month the 77-year- old, who earned his fortune by making a lot of great investment in the stock market, made his childhood dream come true. With a fortune of $ 62billion, Buffet has risen to be the world’s richest man according to Forbes Magazine.
Born in 1930, Buffet, the only son of a stockbroker, started on achieving his billion-dollar dream at an early age and was always ready to think outside the box to develop his business. At 8 he went to golf courses collecting and selling used balls.
At 11 when he sold soda pop door to door with a friend, the pair collected lids on the streets to judge which flavor was the most popular.
As a paper boy during high school, Buffet delivered two rival (竞争对手的)papers, so that even when customers canceled one of the subscriptions, he could still make a profit from the other. With his paper delivery savings, Buffet bought 162,000 square meters of farmland and collect rent.
Young Buffet stepped into the stock market at 11 but earned only $ 5. The experience taught him one of the virtues (品质) in investing: patience.
After graduating from university, Buffet started his venture with stocks with his childhood earnings and money from friends. He researched the stocks and just bought those of solid companies that were undervalued and inexpensive at the time. By sticking to companies such as American Express and Coca-cola, Buffet has become rich.
“Learning is important to Buffet’s success. He is a learning machine who can spend his entire day reading. He keeps learning, from books, street smarts and investigation, from both success and failure. In this way, he finally over achieved his aptitude ( 才能) ,” said Charlie Munger, his long-time business partner.
小题1:Which of the following questions has NOT been discussed in the selection?
A.What is Buffet’s approach to investing.
B.How do other people view Buffet.
C.How has Buffet handled hardships in his life.
D.How did Buffet make a fortune and realize his dream.小题2:With the example of delivering two rival papers in high school, the author intends to tell us that Buffet______.
A.had a good sense of business
B.was a good paper boy
C.was hard to deal with business
D.knew anything but how to make money小题3:. What did Buffet learn from his early experience of investing in stock market?
A.You never stop learning.
B.Be patient in business.
C.only buy stocks of solid companies that are undervalued and inexpensive.
D.Stick to buying stocks in companies such as American Express and Coca-cola.小题4:. Which of the following can most probably serve as the title of the selection?
A.Buffet – Good Example for All
B.Buffet- a Newspaper Boy
C.Buffet- Investor in Stock Market
D.Buffet- a Successful Daydreamer
最佳答案:
小题1:C
小题1:A
小题1:B
小题1:D
答案解析:
略
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅