Being the head of a high school for many y
时间:2024-03-13 13:14:23 栏目:学习方法题目内容:
Being the head of a high school for many years, I grew tired of budget meetings, funding cuts, and many other administrative chores(杂务). I started to dream of retirement. Sitting in traffic on a weekday morning, I would find my mind wandering. I would imagine spending time with my grandchildren, quiet evenings with my wife, traveling, or rediscovering some great books. I told myself that I wouldn’t sign myself up for any committees, any classes, or anything requiring a schedule.
My first day of retirement came at last! I cooked a great breakfast fo
A former colleague asked a favor. A group of students was going to Jamaica to work with children in the poorest neighborhoods. Would I interrupt my newfound “happiness” and return to the students, just this once? One trip. That’s all. My bags were packed and by the door.
The trip was very inspiring. I was moved not only by the poverty I saw but also by the sense of responsibility of the young people on the trip. When I returned home, I offered to wor
Now, it seems, the tables have turned. Some days I am the teacher, other days I am the student. These young people have reawakened my commitment(责任感) to social justice issues by challenging me to learn more about the situation in the world today, where people are still poor and suffer because of greed, corruption and war. Most important, they have given me the opportunity to continue to participate in helping to find solutions. In return, I help them do their charitable projects overseas. I’ve gone from running one school to helping oversee the construction of schools in twenty-one countries!
小题1:
What did the writer expect to do after he retired?
A.To write some great books.
B.To stay away from busy schedules.
C.To teach his grandchildren.
D.To plan for his future.小题2:
Why did the writer decide to go to Jamaica?
A.He wasn’t satisfied with his retired life.
B.He couldn’t refuse his colleague’s favor.
C.He was concerned about
D.He missed his students in that country.小题3:
The underlined part “the tables have turned” (Paragraph 5) most probably means that the writer ______.
A.improved the situation in his school
B.felt happy to work with students again
C.c
D.became a learner rather than a teacher小题4:
What does the writer think of his retired life now?
A.Meaningful.
B.Troublesome.
C.Relaxing.
D.Disappointing.
最佳答案:
小题1:B
小题1:A
小题1:D
小题1:A
答案解析:
略
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅