> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

It was a bitter, cold evening in northern

时间:2024-03-13 13:11:26 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「It was a bitter, cold evening in northern」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/439045.html
题目内容:

It was a bitter, cold evening in northern Virginia. The old man’s beard was 11 by winter’s frost while he waited for a ride across the river. The wait seemed endless. Then he heard the weak sound of hooves(马蹄) advancing along the frozen path. 12 , he watched as several horsemen rounded the bend. He let the first one pass by, then another. As the last rider drew near where the old man sat, the old man 13 the rider’s eye and said, “Sir, would you mind giving an old man a ride to the other side of the river?” Reining(勒住) his horse, the rider replied, “Sure thing.” Seeing the old man unable to 14 his half-frozen body from the ground, the horseman helped the old man onto the horse and took him to his 15 . On the way, the horseman said: “Sir, I notice that you let several other riders pass by. I'm 16 why, on such a bitter winter night, you would wait and ask the last rider.”The old man looked at the rider and replied, “I know people pretty good. When I 17 the eyes of the other riders, I immediately saw there was no 18 for my situation. But when I looked into yours, kindness and compassion(同情) were obvious. I knew that your gentle spirit would give me help in my time of 19 .”Those heart-warming comments 20 the horseman deeply. “I'm most grateful for what you have said,” he told the old man. “May I never get too busy in my own affairs that I fail to respond to the needs of others with kindness and compassion.”

小题1:

A.marked

B.covered

C.equipped

D.filled小题2:.

A.Happily

B.Anxiously

C.Appreciatively

D.Confidently小题3:.

A.stared

B.looked

C.caught

D.attracted小题4:.

A.lift

B.carry

C.rise

D.jump小题5:

A.home

B.company

C.destination

D.office小题6:

A.afraid

B.excited

C.delighted

D.curious小题7:

A.got into

B.ran into

C.looked into

D.broke into小题8:.

A.concern

B.worry

C.envy

D.doubt小题9:

A.trouble

B.need

C.danger

D.difficulty小题10:

A.amazed

B.promoted

C.touched

D.benefited

最佳答案:

小题1:B

小题1:B

小题1:C

小题1:A

小题1:C

小题1:D

小题1:C

小题1:A

小题1:B

小题1:C

答案解析:

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。