From Monday until Friday most people are b
时间:2024-03-13 11:45:24 栏目:学习方法
题目内容:
From Monday until Friday most people are busy working or studying, but in the evenings and on weekends they are free to relax and enjoy themselves. Some watch TV or go to the movies; others take part in sports. It depends on individual interest. There are many different ways to spend our spare time.
Almost everyone has some kind of hobby. It may be anything from collecting stamps to making model airplanes. Some hobbies are very expensive, but others don’t cost anything at all. Some collections are worth a lot of money; others are valuable only to their owners.
I know a man who has a coin collection worth several thousand dollars. A short time ago he bought a rare fifty-cent piece worth $250!He was very happy about his purchase (buying) and thought the price was reasonable. On the other hand, my youngest brother collects matchboxes. He has almost 600 of them but I doubt if they are worth any money. However, to my brother they are extremely valuable. Nothing makes him happier than to find a new matchbox for his collection.
That’s what a hobby means, I guess. It is something we like to do in our spare time simply for the fun of it. The value in dollars is not important, but the pleasure it gives us is.
小题1:The word “individual” in the first paragraph most probably means .
A.different
B.strange
C.secret
D.one’s own小题2:According to the passage, most people are from Monday until Friday.
A.free to relax and enjoy themselves
B.busy working or studying
C.free to take part in sports games
D.busy watching TV and going to the cinema小题3:Something that one enjoys doing in one’s spare time is a .
A.job
B.pleasure
C.hobby
D.contribution小题4:In the writer’s opinion, .
A.all hobbies are very expensive
B.some hobbies don’t cost anything
C.hobbies are worthless
D.hobbies are valuable to everybody
最佳答案:
小题1:D
小题1:B
小题1:C
小题1:B
答案解析:
小题1:猜词题:根据上文不同的人有不同的兴趣,所以是根据个人的兴趣爱好。选D
小题1:推理题:从第一段的句子:From Monday until Friday most people are busy working or studying,可知人们从星期一到星期五在工作或学习。选B
小题1:细节题:从文章最后一段的句子:That’s what a hobby means, I guess. It is something we like to do in our spare time simply for the fun of it.可知答案是C
小题1:细节题:从第二段的句子:but others don’t cost anything at all. 可知答案B。
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅