Thanks a Million, Dad I was born disabled.
时间:2024-03-13 09:54:56 栏目:学习方法
题目内容:
Thanks a Million, Dad
I was born disabled.A difficult birth, feet first, my head stuck.By my first birthday, I couldn't stand or walk.
When I was three, the doctor told dad I had cerebral palsy (脑瘫).A loss of oxygen to my brain had destroyed brain signals to the right side of my body.
But no son of my dad' s was going to be disabled.Every morning before breakfast and every evening before bed, my dad placed me on the bedroom floor to exercise my right leg.The muscles were shrunk and twisted together.Back and forth up and down, my dad pushed and pulled the muscles into shape.
But my dad' s exercise of passion didn't stop there.For my 13th birthday, he threw me a special party.When everybody was gone, he brought me to open a large box, it was a-set of boxing gloves.We put them on.My dad kept on beating me mercilessly.Each time I tried to get up, leather kissed my nose, eyes and jaw.I "begged him to stop.He said he beat me to get me ready for the tough world.
That same year, I was the only kid in my neighbourhood that wasn't picked for Little League.Two weeks later.Dad started the Shedd Park Minor League, and every kid played.Dad coached us and made me a pitcher (棒球投手).
The power of my dad' s love guaranteed I walked and more.In high school, I became a football star.
In 1997, a brain surgeon in San Jose told me I didn’t t have cerebral palsy after all.He explained how and where the doctor' s forceps (镊子) at birth had damaged my brain.
My dad never knew the whole truth since he passed away years ago.But all that counts is the bottom line.After all his madness, on this Father' s Day, like every Father' s Day, I' m no longer disabled.
小题1:What caused the author' s disability?
A.A failed operation.
B.The doctor's forceps.
C.An accident in a game.
D.Shrunken and twisted muscles.小题2:What do we learn from the passage?
A.The author has a talent for boxing.
B.The author achieved a lot thanks to his father' s love.
C.The author became a baseball star with the help of his father.
D.The author doesn't think his father should be so strict with him.小题3:Paragraph 3 suggests that the author' s father____.
A.wouldn't give up hope easily
B.believed his son was a normal child
C.blamed the doctors for his son' s disability
D.couldn't accept the truth that his son was disabled小题4:The author wrote the passage to ____.
A.remember his father
B.encourage disabled children
C.show the difficulty the disabled face
D.give advice to the parents of disabled children
最佳答案:
小题1:B
小题1:B
小题1:A
小题1:A
答案解析:
略
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅