I was in a terrible mood. Two of my friend
时间:2024-03-13 08:57:26 栏目:学习方法题目内容:
I was in a terrible mood. Two of my friends ha
“No! Leave me alone!” Those were the last words I said to him that morning.
My friends called and invited me to go to the mall with them a few hours later. I forgot to be mad at them and when I came home to find a note on the table. My mother put it where I would be sure to see it. “Dad has had an accident. Please meet us at Highland Park Hospital”.
When I reached the
My mother may have said more, but I didn’t hear. I didn’t hear anything except those terrible words: Leave me alone. My dad said them to save himself from being hurt more. How much had I hurt him when I hurled those words at him earlier in the day?
It was several days later that he was finally able to have a conversation. I held his hand gently, afraid of hurting him.
“Daddy… I am so sorry…”
“It’s okay, sweetheart. I’ll be okay. ”
“No,” I said, “I mean about what I said to you that day. You know, that morning?”
My father could no more tell a lie than he could fly. He looked at me and said. “Sweetheart, I don’t remember anything about that day, not before, during or after the accident. I remember kissing you goodnight the night before, though. ”He managed a weak smile.
My English teacher once told me that words have immeasurable power. They can hurt or they can heal. And we all have the power to choose our words. I intend to do that very carefully from now on.
小题1:The author was in a bad mood that morning because _______.
A.his father had a terrible accident
B.his friends hadn’t invited him to the cinema
C.his father didn’t allow him to go out with his friends
D.he couldn’t drive to the mall with his friends小题2:Why did the author say sorry to his father in the hospital?
A.Because he didn’t go along with his father.
B.Because he failed to com
C.Because he was rude to his father that morning.
D.Because he couldn’t look after his father in the hospital.小题3:The reason why the author’s father said he forgot everything about that day is that _______.
A.he just wanted to comfort his son
B.he didn’t hear what his son said
C.he had a poor memory
D.he lost his memory after the accident小题4:What lesson did Beck learn from the matter?
A.Don’t treat your parents badly.
B.Don’t be angry with friends at small things.
C.Don’t move the injured in an accident.
D.Don’t hurt others with rude words.
最佳答案:
小题1:B
小题1:C
小题1:A
小题1:D
答案解析:
略
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅