Riding was the favourite activity of Thoma
时间:2024-03-13 08:41:58 栏目:学习方法
题目内容:
Riding was the favourite activity of Thomas Jefferson, who was the third President of the United States. He usually rode good horses.
One day, he was riding outside Washington, when a jockey (赛马师) came near. He did not know the President, but his professional eye was attracted by Mr. Jefferson’s horse. He stopped and said that he wanted to buy the horse, but Mr. Jefferson politely refused his offer.
The jockey offered more money for the horse, because the closer he looked at the horse, the more he liked it. All of his offers were refused, which made him angry. He then became rude, but his rudeness left as little an impression as his money, for Jefferson had a very good temper. At last, he hit Mr. Jefferson’s horse with his whip, getting it to run suddenly. This would have thrown a less skillful rider to the ground, but Jefferson stayed on his seat, and controlled his horse well.
The jockey then gave up. He rode with Mr. Jefferson side by side and began to talk with him about politics. Jefferson joined in the conversation. When they got into the city and came close to the gate of the presidential mansion (总统府), Mr. Jefferson stopped, and politely invited the man to enter.
The jockey was surprised and asked, “Why? Do you live here?”
“Yes” was the simple reply.
“Why, stranger, what’s your name?”
“My name is Thomas Jefferson.”
Embarrassed, the man quickly left, while the President looked at him with a smile and then rode through the gate.
小题1:Which is the best title for the passage?
A.Jefferson and the Jockey
B.Jefferson’s Interest
C.Be Polite to Everyone
D.No Pain, No Gain小题2: Which word can best describe the jockey?
A.Professional.
B.Skillful.
C.Impatient.
D.Impolite.小题3:The underlined word “embarrassed” can be replaced by “__________”.
A.worried
B.pleased
C.hurried
D.ashamed小题4:We can infer from the passage that __________.
A.the jockey had once bought a horse from another stranger
B.Mr. Jefferson was very good at riding a horse
C.Mr. Jefferson would invite the jockey to his own house later
D.the jockey would not talk about this experience to others小题5:According to the passage, which of the following statement is true?
A.The President of the US is fond of riding.
B.The jockey managed to buy the horse from Mr. Jefferson.
C.Mr. Jefferson, the third President of the United States, was a man of good manners.
D.All the presidents of the US have expensive horses.
最佳答案:
小题1:A
小题1:D
小题1:D
小题1:B
小题1:C
答案解析:
小题1:A主旨大意题,全文主要讲述美国第三任总统和赛马师的一件事故答案为A合适。
小题1:D根据第三段第二句 All of his offers were refused, which made him angry. He then became rude,…可知答案。 “他的所有的请求被拒绝了,这使他生气了他然后粗鲁起来”
小题1:D根据文章最后一句Embarrassed, the man quickly left, while the President looked at him with a smile and then rode through the gate. 赛马师感到尴尬然后离开了…,可推断出赛马师不会向旁人讲起这次经历。
小题1:B根据第三段本句This would have thrown a less skillful rider to the ground, but Jefferson stayed on his seat, and controlled his horse well.可知答案
小题1:C根据第三段第三行He then became rude, but his rudeness left as little an impression as his money, for Jefferson had a very good temper.赛马师粗鲁但是他的粗鲁以及提供的价钱没有给杰佛逊留下印象,因为杰佛逊脾气好。以及Mr. Jefferson stopped, and politely invited the man to enter. 杰佛逊礼貌的邀请赛马师做客可知答案为C
考点核心:
人物传记类文章的文体特征:
人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。
版权声明:
1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。
2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。
3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。
4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

订阅