> 新闻资讯 > 学习方法学习方法 订阅

One day, a poor boy who was trying to pay

时间:2024-03-13 08:35:50 栏目:学习方法
【导读】:4304目录(https://www.4304.cn)在线提供,学习方法「One day, a poor boy who was trying to pay」,供学习方法爱好者免费阅读。本文地址:https://www.4304.cn/news/435247.html
题目内容:

One day, a poor boy who was trying to pay his way through school by sending newspapers door to door, was so hungry that he decided to beg for a meal at the next house.

However, he lost his nerve when a lovely young woman opened the door. Instead of a meal he asked for a drink of water. She thought he looked hungry so she brought him a large glass of milk. He drank it slowly, and then asked, “How much do I owe you?”

“You don’t owe me anything,” she replied. “Then I thank you from the bottom of my heart.” With these words, Howard Kelly left that house.

Years later the woman became badly ill and was finally sent to the hospital in a big city. Dr. Howard Kelly, now famous, was called in. When he heard the name of the town she came from, a strange light filled his eyes. Dressed in his doctor’s clothes, Dr. Kelly went into her room and recognized her at once. From that day on, he gave special attention to her, and decided to do his best to save her life.

At last the woman was saved. Dr. Kelly asked the business office to pass the final bill to him. He looked at it and then wrote something on the side. The bill was sent to the woman’s room. She was afraid to open it because she was sure that it would take the rest of her life to pay for it off. Finally she looked, and the note on the side of the bill caught her attention. She read these words:

“Paid in full with a glass of milk, Dr. Howard Kelly.”

Tear of joy flooded her eyes.

小题1:The boy sent newspapers door to door in order to ________.

A.continue his schooling

B.become a famous doctor

C.thank the woman for her kindness

D.support his poor family小题2:Which is true about the boy and the woman?

A.He was too shy to ask her for some water.

B.She thought he was not hungry but thirsty.

C.She wanted him to pay for the glass of milk.

D.She never thought he would save her life later.小题3:After Dr. Kelly knew who the woman was, he ________.

A.began to take good care of her himself

B.told her she once gave him a glass of milk

C.decided to try his best to save her

D.asked for her bill and paid it off at once小题4:The best title for this passage is ________.

A.A Warm-hearted Woman

B.A Glass of Milk

C.The Final Bill

D.A Famous Doctor

最佳答案:

小题1:A

小题1:D

小题1:C

小题1:B

答案解析:

小题1:A 细节题;从文章第一句话:One day, a poor boy who was trying to pay his way through school by sending newspapers door to door,说明他是为了付学费卖报纸的。

小题1:D推理题:从第三段的句子:“You don’t owe me anything,”说明她没指望有回报。

小题1:C 细节题;从第四段的句子:From that day on, he gave special attention to her, and decided to do his best to save her life.可知医生要尽力去救这位女士。

小题1:B 这个故事是由一杯牛奶引起的,用这个标题很合适。

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

标签:

版权声明:

1、本文系转载,版权归原作者所有,旨在传递信息,不代表看本站的观点和立场。

2、本站仅提供信息发布平台,不承担相关法律责任。

3、若侵犯您的版权或隐私,请联系本站管理员删除。

4、本文由会员转载自互联网,如果您是文章原创作者,请联系本站注明您的版权信息。

学习方法推荐

最新

本网站所有的文章都转载与网络(版权为原作者)我们会尽可能注明出处,但不排除来源不明的情况。转载是处于提供更多信息以参考使用或学习、交流、科研之目的,不用于商业用途。转载无意侵犯版权,如转载文章涉及您的权益等问题,请作者速来电话和邮件告知,我们将尽快处理。